נושא הלמידה מרחוק חזר לכותרות עם הכניסה לסגר השני. גם מוסדות החינוך עברו ללמידה מקוונת בניסיון לתת מענה לילדים החל מגנים פרטיים ועד לכיתות התיכון הגבוהות.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
כעת, דורשים הורים לילדים בגנים להחרים את הלמידה המקוונת בזום ,בטענה שדרך הלמידה מרחוק לגילאי הגן איננה נותנת פיתרון ואף יוצרת קושי משמעותי. החרם היה אמור להתחיל מיד אחרי ראש השנה, אבל הוא נדחה ליום שלישי. לפי עדויות ההורים, כמחצית מהם לא התחברו לזום והמספרים אף עשויים לגדול.
אמש (ב’) נשלח מכתב לשר הבריאות יולי אדלשטיין עם העתקים, בין היתר, לשר החינוך יואב גלנט ופרופסור רוני גמזו, פרויקטור הקורונה מטעם ועד הגנים הארצי בדרישה להחזרת ימי הלמידה מרחוק בגנים. הדרישה במכתב היא לבטל מיידית את הלמידה מרחוק בגנים ולהפסיק לבזבז את הזמן של הילדים, ההורים ואנשי החינוך שטורחים רבות ללא טעם. כמו כן, דורש ועד הגנים הארצי החזרה של כל יום לימודים מרחוק שלא התקיים על חשבון חופשות חנוכה/ פסח/ החופש הגדול.
ועד הגנים הארצי טוען, כי הזום אינו מסגרת שמתאימה בשום צורה לילדים בגיל הרך, ועשויה אף לגרום להם לתסכול או לחוסר הבנת הסיטואציה מדוע אינם יכולים ללכת לגן. העומס על ההורים כמתווכים ומלווים בכל הפעילות הזו מקשה עוד יותר באיזון הצורך לעבוד, במיוחד אם יש עוד ילדים בבית שנדרשים ללמידה הזו.
להורים חשוב לציין, כי הם מטילים את האחריות אך ורק על משרד החינוך ולא על הגננות והסייעות.
אורן מרמור, יו”ר הנהגת ההורים העירונית, בעצמו אבא ל-3 ילדים, כשהקטן מביניהם עוד לא בן 4, אחד בכיתה ה’ ובכיתה ח’, מכיר את הזום היטב: “לדעתי מתווה הלמידה מרחוק בגנים נוראי, מנותק לגמרי מהשטח. אני אפילו מתבייש לראות שגורם מקצועי כלשהו במשרד החינוך ישב וכתב מסמך כזה. מי שכתב את זה כנראה לא ביקר שנים בגנים, לא מבין את הצרכים של הילדים בגיל הרך, את האילוצים של ההורים שנשארים בבית עם הילדים ואת מה שבאמת עושה טוב לילדים – שזה להיפגש עם חברים, לשחק בחוץ ולעשות פעולות טבעיות לגיל הזה”.
ליו”ר הנהגת ההורים בטן מלאה בנושא המתווה והוא לא חוסך במילים קשות: ” המתווה הזה לטעמי יש לו מטרה אחת בלבד – למלא את מכסת התעסוקה של הגננות, כדי שלא יעלו טענות לאחר מכן שלמידה מרחוק בגנים לא שקולה ללמידה הרגילה. לא טובת הילדים ולא טובת ההורים עומדת במתווה הזה.
ושוב – אין לנו חלילה שום טענות לגננות, שהן כלואות בין הפטיש לסדן במתווה המגוחך הזה, אלא למשרד החינוך.
הלמידה מרחוק לגנים בגדול זה מגוחך ולא רלוונטי, זה רק מקשה על הילדים. אפילו רם שפע, יו”ר ועדת החינוך אמר שהוא בהלם שיש בכלל מתווה למידה מרחוק לגנים”.
איילת גבאי, יו”ר הגנים העירוני בקריית אונו, מצדדת בדבריו בדעתו של אורן: “הבעיה המשמעותית שלא מתכוונים להחזיר להורים את הימים האלה. אני משמשת בעיקר כתמיכה טכנית לילדים. הפלטפורמה של הזום היא משהו חיצוני שלא קשור למשרד החינוך, הרבה ניתוקים ומסורבל.
כרגע, מחאת הזום היא לגבי ילדי הגנים אבל היא לגמרי מכוונת גם לילדי בית הספר הקטנים. לדעתי לפחות חצי מההורים בקריית אונו לא התחברו לזום, יש גננות שמראש לא התחברו. יש פה משהו שיותר מקלקל מעוזר. יש מגזרים שאין להם את היכולת להתחבר מרחוק ואין להם את הבסיס, יש גננות שנרתעות מהחשיפה”.
גבאי חושבת שיש אלטרנטיבה לילדים טובה מאשר הזום : “החלופה לדעתי זה לשמור על קשר עם ילדים בדרכים אחרות, למשל ילדים נפגשים בפארק. לא צריך את הזום בשביל לשמור על קשר. מה שקורה אצלנו בבית זה כמו בית משוגעים”.
לדעתה של יו”ר הגנים העירוני, יש פער בין מה שקורה בשטח לבין החלטות משרד החינוך : “קבלת ההחלטות הזויה ולא מחוברת, בני 3 ו-4 לא צריכים לשבת מול מסך. בקריית אונו רק גן אחד נסגר בגלל הקורונה. רוב מי שנדבק זה בבית – 66% לפי הנתונים. חנויות פתוחות ואנשים מסתובבים בפארקים, זה עוול נוראי להורים ולילדים”.
דניאל גלעדי, הורה ל-2 בכיתה א’ וטרום טרום חובה: “אין ערך לזום, בטח לא לאורך תקופה. זו לא שיטה. החצי שעה ביום לא ממש עוזרת. מרבית ההורים במצב הזה. אנחנו כהורים במצב קשה כי הקול שלנו לא נשמע ולא מתייחסים אלינו. אני מאמינה שיש חלופות אחרות. לימוד מרחוק זה נשמע יפה, אבל לא עובד בפועל. גם מבחינה כלכלית זה לא תמיד ישים. ההרגשה היא שזרקו באוויר הנה עשינו קצת יותר ממה שנעשה בגל הראשון רק להשתיק את ההורים”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]