טיפול שיניים יכול להיות עניין לא נעים בכלל. לכן חשוב ללכת לרופא שהוא גם מקצוען וגם רגיש. את שתי התכונות האלה מצאנו אצל ד”ר דבורה אביץ.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אביץ סיימה את לימודי רפואת השיניים (DMD) באוניברסיטת תל-אביב לפני עשר שנים. עם סיום לימודיה דאגה לעבוד במגזר הפרטי ובמסגרת קופות החולים. כך התאפשר לה לצבור ניסיון רב בכל תחומי רפואת השיניים, כמו גם להכיר ולעבוד לצד מומחים מובילים בתחומם. אחרי שהתגוררה כמה שנים בשכונת נחלת גנים ברמת גן, שם פגשה את בעלה, פתחה קליניקה פרטית בקריית אונו. ה”אני מאמין” שלה נגזר משבועת הרופא של היפוקרטס: קודם כל לא להזיק. לכן היא נמנעת מטיפולים מיותרים ומנסה ככל האפשר לשמר את הקיים ולבחור בטיפול השמרני ביותר בשיטות החדישות ביותר הקיימות.
ד”ר אביץ נולדה וגדלה בפריז. הוריה עסקו בטקסטיל ועשו חיל. “מהתקופה שם זכורים לי חיי שפע ונוחות ברובע ה-16 וטיולים בקיץ בריביירה”, היא מספרת. “כשעליתי לישראל בגיל 13, במקביל לקשיי הקליטה התמודדתי עם ירידה משמעותית במצב הכלכלי של הוריי. העובדה שלא ידעתי את השפה העברית – לא תרמה. למרות זאת, הצלחתי להצטיין בלימודים”.
כשסיימה את השירות הצבאי, אביה ז”ל פתח עסק להסעות נכים. “בזכות העסק הזה הצליחו הוריי לתמוך בי במהלך שנות הלימודים לתואר – ועל כך אני חייבת להם תודה גדולה”.
מה את חושבת על ישראל?
“במרוצת השנים, למדתי להכיר ולאהוב את ישראל. על אף היופי הבלתי-מעורער של צרפת, אני מוצאת אותה מנוכרת. אני נהנית לבקר שם, אבל אני לא רואה את עצמי שבה לגור שם”.
לפני כשנתיים עברה לקריית-אונו והתאהבה בעיר. “במיוחד אני אוהבת את חיי הקהילה – מאז שעברנו לעיר מצאנו חברים רבים. כל טיול קטן בגינה הופך מיד לאינטראקציה חברית – וזה משהו שאני מאוד אוהבת. אין כמו לרדת למטה עם הילדים ומיד לפגוש את כל חברי הגן והוריהם”.
אז את כאן כדי להישאר?
“כן. לאחר מעברים רבים שהיו לי בחיים בחרתי בקריית אונו כמשכני הקבוע – ומכאן החלטתי לפתוח את הקליניקה בעיר ולבנות את מערכות היחסים שלי עם המטופלים משלי – להם אוכל לתת יחס אישי”.
לסיום נותנת לנו ד”ר אביץ כמה טיפים קלילים.
- לצחצח פעמיים ביום – לא לוותר על צחצוח בלילה לפני השינה.
- רוב האנשים מקדישים כדקה לכל צחצוח – הגיינה טובה דורשת צחצוח של כשתי דקות.
- שימוש במברשת בלבד ללא חוט דנטלי, מפספס כארבעים אחוז משטחי השיניים- פירוש הדבר כי ללא חוט דנטלי נותרים חלקים מהשן כשהם מכוסים ברובד מזיק.
- מומלץ להשתמש במשחה המכילה פלואוריד, אשר מחזק את שכבת האמאייל המכסה את השן, אשר מסייעת למניעת עששת.
- בניגוד לסברה הרווחת, אין עדיפות לצחצוח במברשת חשמלית. חשוב לאמץ טכניקת צחצוח נכונה, אותה כדאי ומומלץ ללמוד אצל שיננית. עם זאת, מברשת חשמלית עדיפה במקרים בהם היכולת המוטורית מוגבלת.
- רצוי להשתמש במברשת רכה. מברשות עם סיבים קשיחים גורמות לשחיקה מוגברת של השן ולפציעה של החניכיים.
- מומלץ להחליף את מברשת השיניים כל שלושה עד ארבעה חודשים.
- כדאי לבקר אצל שיננית כל חצי שנה, אלא אם רופא השיניים ממליץ אחרת (במקרים שונים, לרבות סוכרתיים או לסובלים ממחלות חניכיים, מומלץ כל שלושה חודשים).
- יש להגיע לביקורת אצל רופא השיניים כל חצי שנה, לשם גילוי מוקדם של נזקים ובכך להימנע מטיפולים שניתן למנוע.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
ד”ר דבורה מספר 1 !
מטפלת בי ובאחותי ותמיד כל כך מקצועית ועדינה! יישר כח!
דבורה מקצוענית אמיתית.
רופאה אדיבה ומקצועית.
עשיתי אצלה 3 טיפולים, ויש לי פחד מרופאי שיניים. אצלה עבר חלק ממליץ מאוד
דוקטור אביץ משוחחת עם המטופל בגובה העיניים.
דואגת לברר מה באמת חשוב.
מטפלת באדם ולא רק בשיניים.
מדריכה למניעה על מנת לחסוך טיפולים בהמשך.
רגישה, אדיבה ומקצועית מאוד
כן ירבו רופאים כמוך ?