יום שני , נובמבר 25 2024
דף הבית / הסוף לרעש המטוסים? שיטה חדשה להפחתת הרעש תיושם באור יהודה

הסוף לרעש המטוסים? שיטה חדשה להפחתת הרעש תיושם באור יהודה

עיריית אור יהודה חברה לטכניון שפיתח שיטה ייחודית להתמודדות עם נפגעי רעש. השיטה תיושם בפעם הראשונה בישראל בשכונות הדרומיות של אור יהודה שיעברו הליך של התחדשות עירונית

מבנים ישנים באחת מהשכונות הדרומיות באור יהודה בקרבת נתב”ג. צילום: דוברות עיריית אור יהודה
מבנים ישנים באחת מהשכונות הדרומיות באור יהודה בקרבת נתב"ג. צילום: דוברות עיריית אור יהודה

כבר שנים שתושבי השכונות הדרומיות של אור יהודה סובלים מרעש המטוסים החולפים מעל בתיהם במשך כל שעות היממה. עיריית אור יהודה מתכננת פרויקט התחדשות עירונית נרחב בשכונות הדרומיות של העיר וכבר שנים שהיא מחפשת פתרון למטרד הרעש הנובע מפעילות המטוסים בנתב”ג. בעקבות זאת חבר אגף ההנדסה של עיריית אור יהודה למחלקה לארכיטקטורה בטכניון שפיתחה שיטה ייחודית להתמודדות עם מפגעי רעש. השיטה שתיושם לראשונה בישראל מהווה את הפתרון המתקדם ביותר שקיים כיום להתמודדות עם רעש. עד כה נמצאו פתרונות לבעיית הרעש בתוך חללים סגורים, בהם בידוד אקוסטי וזיגוג כפול, אך עד כה לא נמצאו פתרונות לאזורים הפתוחים.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


במסגרת שיתוף פעולה בין עיריית אור יהודה למחלקה לארכיטקטורה בטכניון, חברה עפרה ברוך – סטודנטית לתואר שני במחלקה, בהנחיית האדריכלים דיוויד רובינס ואיתן קימל והחוקר אדריכל יונתן דורטהיימר – למהנדסת העיר אור יהודה, אדריכלית הנוף ליאת בן אבו, כדי לפתח שיטה להתמודדות עם בעיית הרעש. במסגרת המחקר שנעשה על ידי הטכניון פותחה טכנולוגיה ראשונית לתכנון עירוני שמצמצמת את השפעת הרעש על המרחב הציבורי ועל שימושים רגישים.

בטכנולוגיה זו משתמשים במבנים כמחסומים לרעש, שיוצרים מעבר להם “צל אקוסטי” ובו איזורים שקטים. כחלק מהשיטה, מפנים את המבנים הגבוהים ביותר למקור הרעש כך שיסוככו בצורה אופטימלית על המבנים והשטחים מעבר להם. כמו כן, בשיטה זו משתמשים בחומרים בעלי מאפיינים מחזירים כדי להסיט את הרעש מאיזור המגורים. תוצאות בדיקת הביצועים של התכנון החדשני מבחינה אקוסטית הראו כי הוא מספר איזורי “צל אקוסטי” נרחבים יותר בהשוואה למצב הקיים ומביא לירידה בעוצמות הרעש.

ראש עיריית אור יהודה ליאת שוחט, שמובילה בשנים האחרונות מאבק לצמצום היקף הטיסות מעל שטח העיר, אמרה: “אלפי משפחות באור יהודה סובלות מנזקי הרעש בצורה בלתי נסבלת שחייבת להיפתר. לצד המאבק המשפטי שאנו מנהלים ביחד עם רשויות נוספות לצמצום היקף הטיסות מעל שטחנו, אנחנו גם פועלים ליצירת פתרונות בינוי, שימזערו את עוצמות הרעש”.

היא הוסיפה: “שיטת התכנון החדשנית הועברה לאדריכלים שמתכננים כיום את השכונות הדרומיות בעיר כדי ליישם את מסקנות המחקר. המטרה שלנו היא לקדם התחדשות עירונית שמצליחה לא רק לחדש את המבנים הישנים, אלא גם למזער את היקף הנזקים שנגרמים לנו מנתב”ג ולאפשר איכות חיים טובה יותר לתושבים שלנו”.

דיקאן הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון פרופ’ יאשה גרובמן אמר: “הסטודנטים שלנו עוסקים במחקר מדעי בעיצוב במסגרת פרויקט הגמר לתואר שני מקצועי באדריכלות. בכך אפשר לראות שההשקעה בהשכלה גבוהה ומחקר מציבה את ישראל בחזית הטכנולוגית ותורמת לשיפור איכות חייהם של אלפי תושבים בישראל ובעולם”.

האדריכל יונתן דורטהיימר אמר: “מטרת המחקר – לפתח שיטות טכנולוגיות להתמודדות עם אתגרי ערי העתיד. המחקר הנוכחי מדגים את הפוטנציאל הרב הטמון במחקר עיצובי טכנולוגי והשפעתו הדרמטית על חיי התושבים”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות