יום ראשון , נובמבר 24 2024
דף הבית / כל הכבוד לצה”ל: בבה”ד 7 משלימים 12 שנות לימוד ובגרויות על חשבון הצבא

כל הכבוד לצה”ל: בבה”ד 7 משלימים 12 שנות לימוד ובגרויות על חשבון הצבא

שני קורסים חדשים נפתחו במכללה הטכנולוגית בבה"ד 7 – קורס להשלמת 12 שנות לימוד וקורס להשלמת בגרות במתמטיקה. מפקד המכללה רס"ב פיני אילוז מאור יהודה: "זו זכות שניתנה לי ולכל מפקדי צה"ל לחנך את הדור הזה ולתת לו השכלה ושוויון הזדמנויות לחיילים שלא הצליחו בתיכון"

רס”ב פיני אילוז. צילום: דובר צה”ל
רס"ב פיני אילוז. צילום: דובר צה"ל

המכללה הטכנולוגית בבה”ד 7, בית הספר הארצי לקשר, תקשוב וההגנה בסב”ר (סביבת הרשת), פתחה לאחרונה שני מסלולים חדשים עבור חיילי צה”ל. אחד מהמסלולים הוא קורס של ארבעה חודשים וחצי שבמהלכו משלימים החיילים לקראת השחרור מהשירות בצה”ל 12 שנות לימוד. המסלול השני מיועד לנגדים מאגף התקשוב שבמהלכו משלימים המשתתפים בגרויות כדי להיות זכאים בסופו של דבר לתעודת בגרות ולהמשיך ללימודים אקדמיים.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


בראש המכללה, שנמצאת במחנה גדעונים שבצריפין, עומד רס”ב פיני אילוז, בן 43 ותושב אור יהודה. “המטרה שלנו היא לפתח את משרתי אגף התקשוב ובכלל לתת לחיילים מקפצה לאזרחות”, אומר אילוז לאונו NEWS, “באמצעות הקורסים האלה, שחיל החינוך והנוער הוא חלק אינטגרלי מהפרויקט הזה, אנחנו רוצים לגרום לחיילים להאמין בעצמם ולהוכיח להם שהם מסוגלים להוציא תעודת בגרות ולהצליח בלימודים”.

מה גרם להחלטה לפתוח קורסים אצלכם במכללה להשלמת 12 שנות לימוד?

“נחשפתי בחצי שנה האחרונה לפרויקט ‘מערך מגן’ של חיל החינוך והנוער שרץ בצה”ל ביחידות ובחילות אחרים וחשבתי שזה פרויקט מדהים שכדאי להביא אלינו. פניתי אליהם ואמרתי להם שאני אשמח לפתוח כיתות אצלי עבור השלמת 12 שנות לימוד. הם בחנו את זה ובשיתוף פעולה הוצאנו את זה אל הפועל. בלעדי השותפות של חיל החינוך והנוער כנראה שלא היינו מצליחים.

“הפרויקט מעניק תג”ת (תעודת גמר תיכון) לחיילים שלא השלימו את 12 שנות הלימוד שלהם מסיבות כאלו ואחרות. לקראת השחרור מכניסים את החיילים לפרויקט של ארבעה חודשים וחצי שבהם הם לומדים 10 מקצועות ליבה בהם מתמטיקה, אנגלית, אזרחות וגיאוגרפיה. בסוף הפרויקט החיילים ניגשים לבחינות של משרד החינוך וכמובן שמי שעובר את הבחינות מקבל תעודה של 12 שנות לימוד. כל חייל בצה”ל שלא השלים 12 שנות לימוד, לא משנה מאיזו סיבה, יכול להיכנס לפרויקט הזה, שרץ מצפון ועד דרום. אנחנו מקבצים את החיילים שנמצאים באיזור המרכז. החייל כמובן שלא משלם עבור הקורס ובנוסף הוא מנותק מהיחידה שלו במשך כל תקופת הקורס.

“פתחנו במכללה שתי כיתות, שבכל אחת מהן 15 תלמידים, שמתמקדות בחיילים מכלל היחידות בצה”ל שלא סיימו תיכון. חשוב לנו לפתח אותם לקראת השחרור והאזרחות ולהקנות להם את כרטיס הכניסה הראשוני לקראת הבגרות ואחרי זה לקראת לימודים באקדמיה. אנחנו יודעים שכיום נדרש בכל הקורסים המקצועיים באזרחות לפחות 12 שנות לימוד, אם לא בגרות או תואר ראשון. אותם חיילים שיוצאים מהצבא עם שירות משמעותי ועם 12 שנות לימוד, הפתיחה שלהם באזרחות תהיה מנקודה הרבה יותר טובה וחזקה בהקשר ההשכלתי“.

מה לגבי תעודת בגרות?

המסלול הזה הוא רק הפתיח ואנחנו מצפים שזה יהווה גירוי לחיילים שסיימו את המסלול ורכשו 12 שנות לימוד להמשיך ללמוד, להשלים בגרויות ולהמשיך אחר כך ללימודים אקדמיים. הכי חשוב לנו שהם יוכיחו לעצמם שהם מסוגלים ללמוד ולהוציא תעודת בגרות ושתתפתח בהם האמונה בעצמם וביכולת שלהם ללמוד. בדרך הזאת אנחנו בונים גם את החברה הישראלית”.

חיילים לומדים במכללה הטכנולוגית. צילום: דובר צה"ל
חיילים לומדים במכללה הטכנולוגית. צילום: דובר צה”ל

ואיך עלה הרעיון לפתוח קורס השלמת בגרויות לנגדים?

“אחרי בדיקה שערכנו גילינו שיש נגדים באגף התקשוב שחסרים להם מבחני בגרות. זה מספר לא גדול של נגדים שעובדים מאוד קשה ביחידות בתפקידים דורשניים ומכורח התפקיד והעיסוק שלהם הם לא הצליחו להשלים את מבחני הבגרות שחסרים להם על מנת להיות זכאים לתעודת בגרות. כיום, כדי להתקבל לקורסים באקדמיה או לתואר ראשון או להנדסאי צריך את המינימום בתחום הבגרות – לדוגמה מתמטיקה, אנגלית, הבעה ולשון. יש לא מעט נגדים שלא מצליחים להגיע ללימודים גבוהים כגון הנדסאי אלקטרוניקה והנדסאי תעשייה וניהול או תואר ראשון בגלל פער שהם סוחבים איתם מהתיכון וזה תוקע אותם המון שנים. הפרויקט של השלמת בגרויות בצה”ל הוא חלק ממערך לימודי הערב, שלוש פעמים בשבוע. אני באתי ואמרתי שאם נעשה כיתה כזאת של לימודי ערב מי שיגיע זה רק מי שקרוב לאיזור המרכז או ביחידה עורפית ואז נפספס את כל הנגדים ביחידות השדה ולזה לא הסכמתי. לא ויתרתי על אף אחד ולא קיפחתי אף אחד והחלטתי שהם ילמדו יום אחד מרוכז פעם בשבוע“.

לפי מה בחרתם את המקצוע שבו ישלימו את הבגרות?

“עשינו בדיקה באילו מקצועות הם צריכים השלמת בגרות וראינו שלהכי הרבה נגדים חסרה בגרות במתמטיקה. החלטנו לפתוח קורס של השלמת בגרות במתמטיקה 3 יחידות שנמשך כחמישה-שישה חודשים ומתקיים ביום מרוכז פעם בשבוע. בקורס משתתפים 15 נגדים שנבחרו אחרי שהיחידות שלהם המליצו עליהם והמפקדים הסכימו ונרתמו לשחרר אותם ליום לימודים אחד מלא בשבוע.  בינואר הם ייבחנו על יחידה אחת ובמאי הם ייבחנו בשתי היחידות הנוספות. אנחנו צופים שתהיה 100% הצלחה. אני מקווה שהפרויקט הזה ימשיך ונפתח עוד הרבה כיתות. אני בטוח שנצליח גם. הכיתה הבאה שנפתח תהיה ככל הנראה במקצוע אחר, לפי הביקוש”.

לסיכום אומר אילוז: “תפקיד המפקד בצה”ל זה גם להיות המפקד המחנך. זו זכות שניתנה לי ולכל מפקדי צה”ל לחנך את הדור הזה ולתת לו השכלה ושוויון הזדמנויות לחיילים שלא הצליחו בתיכון. אני חושב שכמפקד מחנך וכמפקד בכלל יש לי את החובה והזכות לפתח את חייליי ולקדם אותם לפחות צעד אחד יותר ממה שהם הגיעו אליי. זו זכות מאוד גדולה. מאוד חשוב שהמפקד כדוגמה אישית יפתח את חייליו ואת החברה הישראלית ויחזיר את החיילים בשלום הביתה ואם אפשר גם להקנות להם השכלה זה בכלל Win win. ההון הכי חשוב מבחינתו במכללה זה ההון האנושי וככל שנעסוק בהון האנושי כך צה”ל יהיה חזק יותר ומדויק יותר. אני חושב וכך גם כל החיל שההון האנושי הוא ההון הכי יקר שיש לנו בצה”ל ובמדינה”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מימין לשמאל: יהודה יהושוע, טלי אטיאס, האמנית אוסנת בוצר, רהע גני תקווה ליזי דלריצה, דורון ארנו מנכל מגדלי הים התיכון וליאור שטסברג מנכל מט״ב. צילום: ידידה גוטין

פסיפס של תקווה: המיזם המרגש של מגדלי הים התיכון גני תקווה לנופלי העיר

תפריט נגישות