יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / לא מוותרים: תושבים מיהוד הפגינו נגד בניית המגדלים 8א’ ו-8ב’

לא מוותרים: תושבים מיהוד הפגינו נגד בניית המגדלים 8א’ ו-8ב’

תושבי יהוד נלחמים בתוכנית בניית שני מגדלים בני 15 קומות ו-114 יחידות שאושרה לפני כ-13 שנה. הם דורשים שראש עיריית יהוד-מונוסון תעמוד בהבטחת הבחירות שלה מ-2018 ותדאג שהבניינים האלה לא ייבנו ברחוב הרצל, כשכבר היום יש באיזור צפיפות גדולה. התושבים מצהירים כי ימשיכו להפגין ולהילחם ואומרים: "אם התוכנית תצא אל הפועל זה יהיה עוול למרכז ולב יהוד"

הפגנת התושבים ביום חמישי האחרון נגד התוכנית של הבניינים 8א’ ו-8ב’. צילום: באדיבות התושבים
הפגנת התושבים ביום חמישי האחרון נגד התוכנית של הבניינים 8א' ו-8ב'. צילום: באדיבות התושבים

תושבים מיהוד הפגינו ביום חמישי האחרון בכיכר בן סניור נגד התוכנית לבניית הבניינים 8א’ ו-8ב’ ברחוב הרצל ביהוד, ליד מתנ”ס אדלר ברחוב הקונגרס הציוני ובמקום מגרשי הטניס שהיו שם בעבר. הם, תושבי הגנים התלויים והשכונות לוגאנו ווינהויז הסמוכות, מבקשים להעתיק את הבניינים לשטח חלופי ולבנות עבורם ריאה ירוקה שאין להם כיום ויש להם צורך בה. לטענת המתנגדים, אין תשתיות לבנות בניינים כאלה בלב יהוד מכיוון שהצפיפות היא כבר עכשיו גדולה והמצב רק יחמיר כאשר יאכלסו את חמשת בנייני רחוב מקלב. עוד הם טוענים כי ראש עיריית יהוד-מונוסון יעלה מקליס הבטיחה לפני הבחירות האחרונות לרשויות המקומיות ב-2018 שהיא תזיז ותעתיק את הבניינים למקום אחר והם מבקשים שתעמוד בהתחייבות שלה.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


נציין כי הפרויקט המדובר הוא פרויקט פינוי בינוי של בניינים 8א’ ו-8ב’, המשתרע על שטח של 16 דונם ברחוב הרצל במרכז יהוד. הפרויקט המקורי, שאושר לפני כ-13 שנה בתקופת ראש העירייה לשעבר יוסי בן דוד, השתרע על שטח של 151 דונם וכלל בנייה של ארבעה בניינים בשטח תל יהוד ברחוב צבי ישי, אך ב-2009 שונה בשל אתר ארכיאולוגי שהתגלה במקום. רק שניים מהבניינים, הכוללים מאה יחידות דיור, נותרו במקום ובימים אלה הם בשלב האיכלוס. לשני הבניינים הנותרים פורסמה תוכנית משנית. לפי התוכנית, שני הבניינים, שכל אחד מתנשא לגובה של 15 קומות וכולל 57 יחידות דיור, ייבנו על שטח ברחוב הרצל שהוגדר כשטח ציבורי פתוח (שצ”פ).

המתחם שבו אמור להיבנות הפרויקט עם שני המגדלים. צילום: באדיבות התושבים
המתחם שבו אמור להיבנות הפרויקט עם שני המגדלים 8א’ ו-8ב’. צילום: באדיבות התושבים

ביוני 2020 הגישה קבוצת עמוס לוזון בקשות להיתר לבניית שני הבניינים הנותרים, אלה הועברו לדיון בוועדת המשנה לתכנון ובניה יהוד, ושם הוחלט על דחייתן. הנימוק העיקרי היה כי מקומות החניה של הפרויקט, המתוכננות מתחת לשצ”פ, נוגדות את הוראות התוכנית. ראש עיריית יהוד-מונוסון יעלה מקליס הצהירה מספר פעמים בפוסטים ובקטעי וידאו שונים שפורסמו ברשתות החברתיות כי היא מתנגדת שהפרויקט ייבנה במקום הנוכחי ותפעל להעתקתו – “מדובר בטעות תכנונית בסיסית בלב יהוד”.

לפני מספר חודשים, קבוצת עמוס לוזון ו-38 בעלי זכויות בדירות המתוכננות, הגישו ערר על ההחלטה לוועדה המחוזית לתכנון ובניה מרכז, באמצעות עוה”ד הדר טל ואסף עירוני ממשרד ש. פרידמן. יו”ר ועדת ערר מחוז מרכז עו”ד רונית אלפר קבעה כי הבקשות שהגישה עמוס לוזון יזמות תואמות את הוראות התוכנית ולא היה מקום לסרב לבקשות להיתר בניה, אך במקביל הורתה לחברה לבחון חלופות אחרות לכניסה של רכבי חירום. בסופו של דבר, עו”ד אלפר קבעה כי העוררים יציגו בתוך 30 יום חלופה תואמת להנחיות ועדת הערר וכי זו תבחן בתוך 14 יום על ידי הוועדה המקומית. היא גם ביטלה את החלטת ועדת המשנה לתכנון ובניה יהוד וחייבה אותה ב-10,000 שקל בגין הוצאות העוררים.

הפגנה נוספת החודש של התושבים שמתנגדים לפרויקט. צילום: באדיבות התושבים
הפגנה נוספת החודש של התושבים שמתנגדים לתוכנית הבניה. צילום: באדיבות התושבים

“אנחנו, התושבים הצבענו לראשת העיר יעלה מקליס בשל הבטחת הבחירות שלה להעתקת הבניינים 8’א ו8 ב’ והזזתם לשטח חלופי המאפשר בניית שני מגדלים נוספים בישוב ביהוד”, אומרת סיסי פיליפסבורן, ממובילי המאבק בתוכנית הבנייה של הבניינים 8א’ ו-8ב’, “אנחנו דורשים שהיא תקיים את התחייבותה. היא נבחרה בעקבות הבטחתה להעתיק את הבניינים הללו ממקומם. אנחנו יודעים שאם היא באמת היתה רוצה לשנות את התוכנית, היא הייתה נותנת לקבלן חלופה אחרת ולא מנסה להילחם איתו בוועדה המחוזית. היא יכלה למצוא פתרון יצירתי שיאפשר גם את טובת היזם וגם את רווחת הציבור.

“כבר היום יש פה צפיפות בלתי נסבלת, אין תשתיות, הכבישים צרים ואין מקומות חניה. באיזור הזה יש חמישה מקומות ציבוריים – היכל התרבות, קבר יהודה בן אברהם, אתר הזיכרון יד לבנים, למען נופלי יהוד, מתנ”ס אדלר, הספרייה עירונית ומבנה עיריית יהוד, שמכל יהוד מגיעים אליהם וזה יוצר עומס מטורף. אין לנו פינה ירוקה אחת וכבר עשור בונים פה ללא הרף. כעת יש חמישה מגדלים עומדים שאינם מאוכלסים עדיין. מה יקרה כשיאכלסו אותם? ועל זה נוסיף עוד שני בניינים? זה פשוט יהיה קטסטרופה! מחדל לדיראון עולם! עוול למרכז ולב יהוד! אנחנו לא נוותר ונמשיך להפגין ולהילחם עד שהבניינים יועתקו מפה לשטח אחר בעיר. אנחנו מאמינים שיעלה מסוגלת ויכולה לעמוד בהבטחה שלה ולקיים אותה במלואה. ההפגנה הבאה שלנו תתקיים ביום חמישי, 8.7, בשעה 18:00 מול בניין עיריית יהוד-מונוסון. אנחנו מזמינים את כל תושבי לב יהוד שאכפת להם להצטרף אלינו למאבק החשוב הזה, שיתרום לתושבי לב  יהוד ריאה ירוקה, כפי שמגיע להם”.

תגובת עיריית יהוד-מונוסון לא התקבלה במשך כשבועיים וחצי מזמן הפניה של המערכת אליה בנושא.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות