בינואר 2019 נפטר ד”ר אורן זוסמן, קרדיולוג בן 37 באיכילוב לאחר שלקה בדום לב. אשתו מעיין יזמה פרויקט בשיתוף מד”א להקמת עמדות חכמות ברחבי הארץ.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
שלי לנגר, תושבת יהוד מונוסון, ששכלה את בעלה רותם לפני שנה וחצי, המשיכה את היוזמה ומנסה כעת להקים עמדת החייאה כזו בעיר מגוריה.
שלי, אמא ל-2, אור בן 6 ושי בת 4, איבדה את בעלה, שהיה הפצוע הקשה ביותר במבצע חומת מגן. הוא ספג פגיעת ראש קשה והיה חודשיים בתרדמת. בן 38 במותו.
לפני שבוע החלה בהקמת פרויקט הנצחה לזכרו בעיר, במסגרתו יוצבו עמדות החייאה ברחבי יהוד מונוסון שיוכלו להציל חיי אדם.
עד היום הוצבו מאות עמדות החייאה חכמות של מד”א במרכזי ערים, יישובים, פארקים, חופי הים ומרכזים מסחריים בכל רחבי הארץ.
“זה מאפשר לכל אחד יחד עם מד”א לפתוח קבוצות להקמת עמדות החייאה. פניתי בבקשה לשיתוף פעולה כדי להנציח את זכרו של רותם”, מספרת שלי.
יש לציין, כי עמדת החייאה כזו עלותה 20,000 ש”ח. שלי לנגר הקימה קבוצה באתר עמותת ידידי מד”א למטרת איסוף הכסף הדרוש. עד כה נאספו קרוב ל-6,000 ש”ח.
“זו עמדת החייאה חכמה שמחוברת ישירות למד”א, והם יודעים כבר לתפעל מרחוק הכל. זה מעלה סיכויי הישרדות מ-3% ל-60%.
מצאתי לנכון להנציח את זכרו של רותם דרך משהו שמציל חיים, במקום על קיר או שהשם שלו יתנוסס על חולצה”, אומרת שלי.
את אופטימית לגבי גיוס הסכום הדרוש?
“כן, אמור להיות מצולם סרטון להתרמה ואני נפגשת עם יעלה מקליס ראש העיר ביום שלישי בניסיון לשיתוף פעולה עם העירייה”.
תושבת יהוד מונוסון שואפת להקים יותר מעמדה אחת בעיר: “הכוונה היא להגיע לכמה עמדות. כמה שיותר זה יהיה יותר טוב. באופן אידיאלי אמורה להיות עמדת החייאה בכל מקום אסטרטגי – בית ספר, מתנ”ס, אולם ספורט ועוד. השאיפה היא שזה יהיה בכל שכונה”.
קיבלת תגובות לפרויקט?
“המון, זה עשה הרבה רעש. אנשים מאוד רוצים לתרום ולעזור”.
כל אחד יכול להפעיל בקלות
במד”א מדגישים, כי בכל 60 שניות שחולפות ללא טיפול מרגע תחילתו של אירוע לבבי, פוחתים סיכויי ההישרדות של החולה בין 7-10%. ככל שמתן מכת חשמל מתרחש מהר יותר – הסיכוי של החולה לחדש את פעילות הלב גדל.
חיים רבים כבר ניצלו ברחבי הארץ באמצעות מכשירי הדפיברילטור של מגן דוד אדום, שכל אזרח יכול להפעיל בקלות, ללא ידע רפואי מוקדם. המכשיר נותן מכות חשמל על פי הצורך, מכתיב את קצב ההחייאה, ומספק הוראות הפעלה קוליות וחזותיות ברורות.
במקביל, הדפיברילטור מחובר למוקד החירום 101 של מד”א, כשהמפעיל מקבל הנחיות נוספות מהחובשים והפראמדיקים במוקד. באותו הזמן, צוותי מד”א מקבלים פרטים על המטופל עוד בדרכם למקום האירוע.
שלי לנגר פונה לתושבים – “אשמח לעזרתכם, כל תרומה תעזור כדי להקים עמדת החייאה חכמה ולהציל חיים!
לתרומות לחצו כאן
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]