הרוח ההתנדבותית בגבעת שמואל בשיאה: לקראת הפסח, בזמן שההכנות לחג בעיצומן, עשרות בני ובנות נוער מתוכנית "דור איתן" הגיעו לבתי משפחות מילואימניקים בגבעת שמואל וסייעו בניקיונות ובהכנות לחג. המטרה הייתה פשוטה – להקל על העומס בתקופה שבה אחד מבני הבית מגויס למילואים, ולהושיט יד וסיוע למשפחות.
להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> לחצו כאן
הפעילות התקיימה במהלך השבוע האחרון כחלק מהעשייה השוטפת של התוכנית, שמחברת בין אימוני כושר קרבי לבין מעורבות קהילתית בפועל. בני הנוער נכנסו לבתים, עבדו לצד המשפחות וסייעו בעבודות הנדרשות, מתוך שותפות עמוקה והוקרת תודה למי שנלחמים בימים אלו בשדה הקרב.

תוכנית "דור איתן" הוקמה על ידי משפחתו של סגן איתן אבנר בן יצחק הי"ד, לוחם ומפקד ביחידת אגוז שנפל בקרב ברצועת עזה ב-18.9.2025, ופועלת כיום בגבעת שמואל ובפתח תקווה. התוכנית משלבת אימונים והכנה לצה"ל עם תהליך חינוכי שמכוון לאחריות אישית, יוזמה ומעורבות בקהילה. את התוכנית מנהל עילי בן יצחק.
המילים שכתב איתן ביומנו, ובראשן "הנני", עומדות בבסיס הפעילות ומקבלות ביטוי מעשי בשטח דרך הבחירה של בני הנוער להגיע, לקחת חלק ולסייע היכן שנדרש.
ראש העיר יוסי ברודני: "תוכנית 'דור איתן' היא הרבה מעבר להכנה לצבא היא בית ספר למנהיגות ולאהבת הארץ. אני גאה לראות את בני ובנות הנוער שלנו הולכים בדרכו בדרך של אהבת העם והארץ, מגיעים לבתים מסייעים למשפחות המילואימניקים ונמצאים איפה שצריך אותם. זו דרכו של איתן, זוהי המורשת שהשאירו לנו גיבורי ישראל".
קרה משהו מעניין בשכונה? נתקלתם בסיפור שחייבים לספר? צרו איתנו קשר במייל [email protected] או בוואטסאפ
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
אונו News 


