יום חמישי , אפריל 17 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / "בריחת המוחות" – מה קורה בתוך תיכון גבעת שמואל?

"בריחת המוחות" – מה קורה בתוך תיכון גבעת שמואל?

בצל מכת עזיבת המורים את מערכת החינוך, ממידע שהתקבל במערכת אונו ניוז עולה כי בבית הספר, שהוקם אך לפני חמש שנים, התפטרו בשנתיים האחרונות מעל ל-40 מורים ואנשי צוות ומצוות המורים שלקח חלק בהקמת התיכון. לא נותר כמעט איש. גורמים מקורבים לתיכון מספרים על אווירה של "פחד בחדר המורים" ועל הנהלה "כוחנית"

תיכון גבעת שמואל. צילום: אונו ניוז
תיכון גבעת שמואל. צילום: אונו ניוז

לפני חמש שנים, אחרי ציפייה ארוכה ועבודה של שנים רבות, נפל דבר בגבעת שמואל והוקם בית ספר תיכון ממלכתי, הראשון מסוגו בעיר. בית הספר מותג כ"תיכון הדגל" של העיר, תיכון בוטיק החורט על דגלו ערכים של מצוינות ונותן מענה לנערי גבעת שמואל בעלי השקפת עולם חילונית. התיכון פותח להם צוהר לעולם תעסוקתי רחב שלא היה קיים בעיר עד אז.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


תיכון גבעת שמואל הוא בית ספר שש שנתי המורכב מחטיבת ביניים (ז'-ט') ותיכון (י-י"ב). בחודש שעבר דיווחנו באונו ניוז על מחאת הורים המוחים נגד שיטת הלימודים באמצעות אייפדים הנהוגה בתיכון מאז הקמתו.

"הרבה חילוניים בעיר חיכו שנים ארוכות להקמת התיכון הזה", מספר גורם שעבד בתיכון. "תיכון שמציע שפע מקצועות מעניינים ומגמות חשובות, ומצד שני מציב את החינוך החילוני-ממלכתי במרכז הבמה, דבר שלא היה קיים עד אז בעיר".

אבל משהו לא טוב קרה בדרך. גורמים המקורבים לתיכון מספרים ל'אונו ניוז' על התנהלות כוחנית וריכוזית מצד הנהלת בית הספר, ובראשה מנהלת התיכון. "מורים לא יכלו לקבל החלטות בעצמם", מספר אותו גורם. "היא (המנהלת) האדם היחיד בבית הספר שמחליט מה עושים ואיך עושים ועל פיה יישק דבר, אני מכיר באופן אישי מורים ורכזי מגמות שהיא הייתה פועלת מאחורי הגב שלהם ולא טורחת לעדכן אותם".

ומה המורים עשו בנידון?

"ספגו. פחדו לדבר שמא יבולע להם. חלקם מורים צעירים בתחילת דרכם במערכת והם הבינו שעדיף להם לשתוק אם הם רוצים להמשיך לקחת חלק במערכת החינוך. בסופו של דבר רבים מהם התפטרו כי הם לא יכלו לשאת את ההתנהלות הכוחנית ואווירת הפחד שליוותה אותם."

ממידע שהתקבל במערכת אונו ניוז מגורם שעבד בבית הספר, עולה כי בשלוש שנים האחרונות התפטרו מבית הספר לא פחות מ-60 מורים, ביניהם רכזי שכבות, רכזי מגמות ומנהלת חטיבת הביניים, שהתפטרה באמצע שנה. לפי אותו גורם רבים מהמורים מתפטרים במהלך השנה (לא בסופה), דבר שגורם למורים שנותרו "לפרפר" בין כיתות כל הזמן במילויי מקום. זאת בנוסף לעבודתם הנוכחית הקשה ממילא. הדבר יוצר "כדור שלג" שגורם להם להגיע לסוף השנה מותשים ולעזוב בעצמם למקום אחר. רגוע יותר.

מעיריית גבעת שמואל נמסר בתגובה:

"תיכון השש שנתי בגבעת שמואל סיים את צמיחתו לפני כשנה. בית ספר נותן מענה חינוכי עמוק ומגוון לילדי העיר ברמה הגבוהה ביותר, עם שפע של מגמות, חדשנות בהוראה ועשייה חברתית נרחבת.
ההשגים הלימודיים המרשימים, של תלמידי התיכון ואחוז הזכאות לבגרות שהינו מהגבוהים בישראל, מעידים מכל על העבודה הנפלאה וההשקעה הרבה של המנהלת וצוות המורים בתלמידי התיכון. בתהליך הצמיחה של בית הספר, אכן הייתה תחלופה של צווותי החינוך וזאת כאמור על מנת להבטיח כי תלמידי התיכון ימשיכו לקבל את התנאים וההוראה הטובים ביותר. אגף החינוך בגבעת שמואל – בשיתוף ובליווי משרד החינוך, תומכים ומלווים את צוות הניהול ואת סגל ההוראה ובוחנים כל מקרה של עזיבת מורה או שינוי בסגל באופן ראוי ומקצועי".

תגובת מחוז מרכז:

מסיבות הקשורות בצנעת הפרט אנו מנועים מלפרט מהם הסיבות בגינן מורים מחליטים לבצע שינוי במקום עבודתם. תיכון גבעת שמואל מצעיד את תלמידיו להצלחה ולהצטיינות.
מנהלת ביה"ס מובילה פדגוגיה דיגיטאלית מתקדמת בכדי שהלמידה תהא מכוונת הטמעת תפקודי לומד מותאמים למאה 21. והמהלך מגובה ומלווה ע״י הרשות העירונית והמשרד.
הנהלת בית הספר תשמח לקיים יום פתוח לקהילת ההורים המעוניינים ללמוד על פדגוגיה חדשנית לצד פדגוגיה חברתית ערכית המאפיינת את העשייה הבית ספרית.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עבודות בכביש. צילום אילוסטרציה canva

בשבוע הבא החל מיום א' עבודות תשתית בכביש 461

תפריט נגישות