אל"מ, במיל. וחברת מועצת גבעת שמואל אחראית על פרויקט ייחודי שהוקם לפני כחודשיים כסיוע לאוכלוסיה במצוקה בת"א בתקופת הקורונה. בנוסף, יזמה פרויקט פרח לניצול עבור שורדי השואה ויש לה תובנה מעניינת לט"ו באב.
אל”מ, במיל’ רונית לב, תושבת וחברת מועצת גבעת שמואל היא ראש המשל”ט, המרכז לשליטה שהוקם לפני קצת פחות מחודשיים בשיתוף פיקוד העורף, המועצה לביטחון לאומי ומשרד הבריאות.
המשל”ט יועד בתחילה לתת מענה על התחלואה בקרב האוכלוסיה הזרה בעיר, אך עם הזמן התרחב לתת שירותים נוספים לכלל התושבים.
לב, בת 54 אמא ל-2 יסמין ועומר, מודעת ליכולות המשל”ט ויתרונותיו: “כשיש לך שליטה מלאה ברמת התחלואה אז יש לך יכולת אמיתית לקטוע את שרשרת ההדבקה. אמרתי לרמטכ”ל וגם לאלוף פיקוד העורף שאם יקימו עוד משל”טים כאלה בארץ השליטה תהיה זהה וחזקה”, סיפרה ראש המשל”ט.
“ב-15.6 הקמנו רשמית את המשל”ט. יש פה חיבור של הרבה גורמים, רווחה ומשטרה. אם אנחנו עלייה על בסיס יומי באזור מסוים, למשל יד אליהו, ויש עלייה של 17 נדבקים ביום, אנחנו עושים מיד שיחות חתך כדי להבין את המצב.
ביצענו שיחות חתך עם אזורים מסוימים בעיר, למשל בפלורנטין, צעירים ושכונות נוספות. היתה סברה שברגע שסגרו מועדונים יותר צעירים נדבקו, כי הם עשו יותר מסיבות פרטיות, ובשיחות אתה לומד איך להקל ואיך למנוע”, הוסיפה לב.
ראש המשל”ט מקווה שהפרויקט ישמיך לצבור תאוצה ויתפרס לערים נוספות. “אנחנו הראשונים בת”א שהקמנו משל”ט ונתניה כרגע השנייה. ת”א היא מין מודל מצליח שערים אחרות יכולות ללמוד ממנה. בתחילת הדרך עבדנו רק מול הקהילה הזרה ביפו ואחרי שלושה שבועות החלטנו לפתוח לשליטה מלאה בכל העיר. למעלה מחודש אנחנו נותנים מלאה לכלל העיר”,
האם מדובר בפרויקט זמני? “בתחילת הדרך אולי היה אפשר לענות על זה, היום ממש לא. זה לא נראה משהו שעומד להיגמר. העיר ת”א היא מין סוג של מודל, כמו בעסקים, ויכולה להשפיע על ערים אחרות”.
יוזמת “פרח לניצול”
מלבד פועלה כראש המשל”ט, לב שמה לנגד עיניה בשנים האחרונות את הטיפול והסיוע לניצולי השואה, שלא מעט פעמים נשכחים בבתיהם ללא אוזן קשבת או סיוע. “חשבתי שיש הזדמנות אמיתית דווקא ביום השואה בקרב האוכלוסיה המבוגרת והרמטכ”ל אישר את המיזם.
נגענו בסביבות 54,000 שורדי שואה במדינה שקיבלו פרחים, תעודות ומפגש. קיבלנו פידבקים מחממי לב, למשל מילדים להורים של ניצולים, שסיפרו כי ביום יום אף אחד לא מגיע אליהם ופתאום התדפקו על דלתם. בהשראת הפרויקט הזה אני רוצה להמשיך עם מיזם חדש לראש השנה להמתיק עם דבש, כבר זרקתי את הרעיון לרמטכ”ל אתמול. בת”א הייחוד היה שהגענו ל-13,000 אלף שורדי שואה ונרתמו לכך כל תנועות הנוער במשך שבוע”
רונית לב לא שוכחת לרגע לעשות לביתה. “לקחתי טיפ אחד מהצעירים לעיר שלי, גבעת שמואל. באתי לראש העיר בכובע של חברת מועצה עם רעיון להציב יותר ספסלים. לא לכולם יש מרפסת ואנשים רוצים לרדת למטה. כשיש מרחק בין ספסלים זה גורם לאנשים לרדת ולנשום אוויר”.
חרף אי הוודאות ששוררת בעקבות המצב, לב משדרת אופטימיות. “בכל רע יש טוב. לא תמיד מראים את הצד הטוב הזה שעוזר. אני בעד לחשוב חיובי איך לעודד נתינה ולעזור לחלש. ב-6 שנים האחרונות התגייסתי למען הזולת, בעיקר לניצולי השואה מאז שהייתי על אדמת פולין”, אמרה לב.
חברת מועצת גבעת שמואל ממשיכה לחפש כל הזמן איך לעזור לאוכלוסיות החלשות, כאמור גם בעירה שלה. “כל הרעיונות שלי לעזרה לניצולי שואה אני מביאה גם לגבעת שמואל. ביום השואה הבינלאומי האחרון ב-27.1 לינואר לקחתי כמה אוטובוסים שהסיעו את שורדי השואה בעיר להיכל הזיכרון בירושלים ועשינו טקס מחמם לב, אוטובוסים מגבעת שמואל, בת ים וירושלים. חלקם זכו לראות פעם ראשונהאת נר הזיכרון של בן המשפחה שלהם שהלך לעולמו. דברים מרגשים מאוד. השנה ב-19.4 התכוונתי לעשות את טקס גיבורות היופי לשורדי שואה, לקחת 120 שורדות שואה לכנסת ישראל, למקום שהם כל כך רצו להיות שם ואף פעם לא היו בו. מקווה שבחנוכה אוכל לקיים את זה”.
ואי אפשר בלי נגיעה לט”ו באב, חג האהבה העברי שחל היום. לב רואה ביום הזה אור גדול: “אני מקווה שהקורונה הזו תצמיח אהבת חינם, רק אהבה מביאה אהבה. יש הרבה אנשים בבידוד, חרדות ודאגות, שעוברים חוויות לא נעימות. הייתי רוצה שאנחנו כחברה גם לובשי המדים וגם כאזרחים ניתן הרבה יותר אהבה אחד לשני ונתגבר על התקופה. יש בארץ שלנו הרבה דברים יפים שצריך להבליט. ימי רביעי אהובים עליי במיוחד. אור גדול נכנס אל העולם, כי השמש נוצרה ביום הרביעי. צריך לאמץ את זה”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
אישה מדהימה, מרגשת וחזקה! עלי והצליחי❤️