“כששמעתי על היוזמה של הקמת קבוצת קטרגל בלווינסקי, שבה משחקים ערבים ויהודים יחד, הצטרפתי אליה מיד והצעתי לאמן את הקבוצה”, אומר גיא חכמון, סטודנט בתוכנית לתואר ראשון בחינוך לבית הספר העל-יסודי במכללת לוינסקי לחינוך ותושב קריית אונו. קבוצת הקטרגל המעורבת היא יוזמה של שני סטודנטים במכינה הקדם אקדמית במכללה, עבד נאטור ועידו טרבלוס.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
“כשאני ועידו טרבלוס חשבנו על היוזמה להקמת קבוצת קטרגל משותפת לסטודנטים יהודים וערבים היינו חדשים במכללה ולא ידענו למי לפנות”, מספר נאטור, סטודנט להוראת אנגלית בתוכנית לתואר ראשון בחינוך לבית הספר העל-יסודי במכללה. “רק בשנה השנייה ללימודים במסגרת פרויקט דב”ש (דברים שרואים משם – יוזמות חברתיות של סטודנטים) הצענו את הנושא לאגודת הסטודנטים, שסייעה לנו בקידום הנושא בפני הנהלת המכללה. אמנם הכל התחיל כפעילות ספורטיבית, אך בימינו היא מקבלת משמעות של דו קיום”.
חכמון, שגדל בחיפה, עיר מעורבת שבה חיים יהודים וערבים יחד, מספר שבמכללה לומדים ערבים ויהודים יחד ועובדים יחד על פרויקטים. “התשוקה המשותפת של כל חברי הקבוצה לכדורגל היא שחיברה בינינו בלי שום קשר לדת”, הוא אומר, “אני חושב שזה מבורך. בסוף כולנו כמו הכדורגל צריכים אחד את השני ואת שיתוף הפעולה אחד עם השני וזה מהווה דוגמה קטנה לצורך בשיתוף פעולה בחיים. גם בלימודים שיתוף פעולה יכול לעזור אחד לשני גם באווירה וגם בפן הלימודי”.
היוזמה להקמת קבוצת קטרגל קרמה עור וגידים לפני כשנה על ידי נאטור וטרבלוס, שהכירו במכינה וחלקו את האהבה המשותפת לכדורגל. קבוצת הקטרגל גובשה די מהר מסטודנטים ערבים ויהודים אך משבר קורונה ואחריו המתיחות הביטחונית לא אפשרו לסטודנטים להיפגש ולהתאמן והמפגשים נערכו בזום. רק לאחרונה חברי הקבוצה נפגשו לראשונה פנים מול פנים והחלו בהכנות לקראת השתתפותם בטורניר אליפות אס”א באילת. בקבוצה חברים חכמון מקריית אונו, נתנאל משה מתל אביב, מוחמד ג’אבר מטייבה, נאטור מקלנסואה וסלאח עליאן מירושלים.
“זאת הפעם הראשונה שיש קבוצת ספורט בלוינסקי”, מוסיף חכמון, מאמן שוערים ליגה לאומית ברמת השרון, “ביומיים האחרונים השתתפנו במשחקי אליפות אס”א (איגוד ספורט אקדמי) באילת והגענו לרבע הגמר. שיחקנו נגד המרכז הבינתחומי הרצליה, הקריה האקדמית אונו ומכללת רופין. זה היה לא קל. היינו חמישה שחקנים בלבד כשלכל קבוצה היו 15-10 שחקנים, מאמן ומלווים נוספים. אחת הבעיות שלנו היתה שלא התאמנו מספיק בעקבות הנסיבות – הקורונה והמתיחות הביטחונית, אבל בסוף בעזרת המכללה והאגודה הצלחנו להיות חלק מהטורניר הזה ולשים צעד ראשון שם. אני מאוד מרוצה שבסוף הגענו לטורניר לראשונה בתולדות לוינסקי. צריך עכשיו לבצע הסקת מסקנות וליצור המשכיות לקבוצה במכללה, עם הרבה יותר שחקנים”.
אופיר יוניצמן, יו”ר אגודת הסטודנטים במכללת לוינסקי לחינוך, אמרה: “במסגרת תפקידי כיו”ר אגודת הסטודנטים חשוב לי לקדם פעילויות חברתיות וספורטיביות. אני חברה בנשיאות התאחדות הסטודנטים הארצית, שם נחשפתי לקיומו של טורניר אס”א (איגוד ספורט אקדמי). אני שמחה שהסטודנטים במכללה הרימו את הכפפה ומאחלת להם הצלחה בטורניר”.
ד”ר אור מרגלית, נציב תקווה ישראלית במכללה, אמר: “במסגרת פרויקט התקווה הישראלית ביוזמת בית הנשיא, המכללה מקדמת פרויקטים רבים שמטרתם הכרה הדדית בין חלקיה השונים של החברה הישראלית וקידום חיים משותפים. דווקא בימים אלו ישנה חשיבות רבה לקידומן של יוזמות של חיים משותפים, אנו שמחים על התגבשות היוזמה ועל יציאתה לפועל”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]