יהלום הוא החומר החזק בטבע, אך בית ספר יהל”ם בקריית אונו הוא בדרגת מוגנות נמוכה. מדובר בבית ספר אזורי למחוננים, בו לומדים תלמידים גם מקריית אונו, אך גם מערים נוספות באזור בקעת אונו, המגיעים פעם בשבוע לבית הספר לטובת תכנית לימודים מיוחדת למחוננים.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
לטענת ההורים, בית הספר הוא מבנה חד קומתי, ללא מרחב מוגן, ובזמן אזעקות הילדים תופסים מחסה במה שמוגדר לפני הנחיות פיקוד העורף “הכי מוגן שיש”.
לדברי ההורים מסקר שביצע פיקוד העורף בנובמבר אשתקד, עולה כי אין מרחב מוגן תקני בבית הספר, וכי הוגדר מרחב מוגן בחדר בו קיר הצפוני עשוי לוחות OSB, עץ תעשייתי דחוס.
לטענת ההורים, מאז בוצע הסקר דבר לא השתנה בכל הקשור למיגון בית הספר, ומאז הפכה העיר קריית אונו לירוקה לפי הנחיות פיקוד העורף, מתקיימים הלימודים בבית הספר כרגיל.
“אנו מזהירים מפני אסון רב נפגעים שעלול להתרחש אם חלילה ייפול טיל או רסיס על המבנה או בסמוך אליו”, כתבו חברי הנהגת ההורים במכתב אותו שלחו לראש העיר קריית אונו מיכל רוזנשיין.
“בעת הישמע אזעקה התלמידים מובלים לחדר פנימי במבנה החד-קומתי שאינו מוגן כלל. התקרה החלשה עלולה לקרוס עליהם, והחלונות הגבוהים עלולים להתנפץ.
ישנם לא מעט ילדים החווים חרדה ופאניקה ונכנסים מתחת לשולחנות או נצמדים לקירות. תלמידים רבים בוחרים לא להגיע מחמת הסיכון הרב, וכך נפגעת הלמידה ופני העתיד של הילדים המחוננים והמצטיינים במחוזנו.
בשל ריבוי האזעקות בעת האחרונה ילדינו פשוט פוחדים ללכת לבית הספר, והרבה הורים מעדיפים גם שלא לשלוח את הילדים. אנו משלמים על התכנית הזו ממיטב כספנו, ובגלל חוסר המיגון ילדינו רק מפסידים”.
עוד טוענים חברי הנהגת ההורים במכתבם, כי “בפגישתנו עם נציגי עיריית קריית אונו ביום 30.10.24 עלה כי לעירייה יש תקציב לבניית מיגון, אך אין עדיפות לקדם זאת עבור בית ספרנו מחמת סדר עדיפות למיגון מבנים אחרים.
בינתיים, ילדינו חשופים לסכנת חיים ממשית. אנו מבקשים ליטול את האחריות הנדרשת ולפעול ללא דיחוי למציאת פתרון מהיר לשמירה ולהגנה על ילדינו ועל צוות בית הספר. אנו מבקשים לאשר ולקדם בניית ממ”ד בהליך מהיר, בהתאם להוראות השעה במצב החירום הנוכחי”.
“כאב לילד הלומד בבית הספר יהל”ם וכחבר מועצת עיריית אור יהודה, אני רואה בחומרה את המצב בו מאות תלמידים מצטיינים ומחוננים לומדים במוסד ללא מרחב מוגן כלל”, מוסר אבי כץ.
“האחריות על ביטחונם מוטלת על עירית קריית אונו, משרד החינוך ופיקוד העורף, ואין זה מתקבל על הדעת להמתין לפתרונות לשנים הבאות בזמן שמדובר בסיכון חיים ממשי.
אני קורא לעיריית קריית אונו ולפיקוד העורף להציב פתרונות מיידיים, כמו ממ”דים ניידים, לצד תכנון ארוך טווח שיבטיח את בטיחות התלמידים וימנע מראות בלתי נסבלים של תלמידים נשכבים על רצפת כיתה בזמן אזעקות.
האחריות על בטיחות התלמידים אינה מתמצה רק בהמתנה לפתרונות עתידיים, אלא דורשת פעולה כאן ועכשיו, תוך שיתוף פעולה בין הרשויות וההורים, כדי להבטיח שגם החינוך למצוינות וגם הבטיחות לא ייפגעו”.
עד לרגע זה לא התקבלה התייחסות מעיריית קריית אונו לאמור בכתבה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
בושה. אולי כדאי שהעירייה תתעסק קודם במה שחשוב, שלום ילדינו
אין תגובה מהעירייה אומר שאין להם מה להגיד מרוב בושה.
מיכל רוזנשיין מחנכת במקצועה אמורה להבין את חשיבות הביטחון של הילדים שלנו שלומדים שם.
שיביאו מבנה מוכן וישימו שם מייד.
חוצפה.
רוזנשיין מזניחה את התלמידים למזלם.