יום רביעי , יוני 18 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / עלמא: הפרויקט שפיצח את מגבלות הבנייה לגובה בקריית אונו

עלמא: הפרויקט שפיצח את מגבלות הבנייה לגובה בקריית אונו

לפני כעשור הצליחה קבוצת כנען לפרוץ את מגבלת הגובה בקריית אונו והביאה למהפכה של ממש בתחום ההתחדשות העירונית – מגדלי מגורים מודרניים שהפכו למוקד משיכה בינלאומי

פרויקט עלמא, קבוצת כנען הדמיה: 3ddesign
פרויקט עלמא, קבוצת כנען הדמיה: 3ddesign

לאחר ציפייה ממושכת, עמדו תושבי השכונה וצפו בהתרגשות ברגע לו המתינו זמן רב. אירוע שסימל עבורם יותר מסתם הריסת בניינים ישנים ורעועים בהם הם גרו עשרות שנים. עם עליית הדחפורים והכלים הכבדים לשטח, השלימה קבוצת כנען הריסה של 232 דירות ב-11 בנייני רכבת ישנים הכוללים 17 כניסות. במקומם עולים לגובה עשרה מגדלים בני 14-20 קומות עם 765 דירות חדשות, בפרויקט "עלמא" שמשנה את פניה של העיר קריית אונו.

הסיפור של עלמא התחיל לפני למעלה מעשור, כשקבוצת כנען בחרה לקחת אתגר שנראה בלתי אפשרי: היא לא הסתפקה במה שהתקנות מאפשרות. במקום לבנות בניינים של 10-12 קומות כמו שמגבלות רשות שדות התעופה דרשו בשל הקרבה לנתב"ג, החברה יצאה למשימה פורצת דרך: לשנות את תקנות הבנייה לגובה עצמן. המניע לא היה רק כלכלי – קבוצת כנען רצתה ליצור פרויקט חדשני שיהפוך אותו למשהו שקריית אונו מעולם לא ראתה. החזון היה ברור: בנייה לגובה מאפשרת עיצובים ותכנונים מתקדמים שיוצרים קומפלקס קהילתי אמיתי.

אירוע הריסה שלב ג פרויקט עלמא קבוצת כנען צילום שרה בן אפרים
אירוע הריסה שלב ג פרויקט עלמא קבוצת כנען. צילום: שרה בן אפרים

המהלך הפורץ דרך הצליח. במקום 11 בנייני רכבת נמוכים בני 3-4 קומות עם 232 דירות, עולים לגובה היום 10 מגדלים בגובה 14-20 קומות עם 765 דירות חדשות וכ-6,000 מ"ר של שטחי מסחר- מהפכה אמיתית שהכפילה את מספר התושבים באזור. המגדלים הגבוהים ביותר מגיעים לכ-116 מטר, גובה שהיה בלתי אפשרי ללא שינוי התקנות.

החדשנות לא עצרה בגובה. העיצוב והתכנון המתקדמים יוצרים לא רק דירות מרווחות ואיכותיות, אלא גם חללים קהילתיים, שטחים ירוקים ומרחבים משותפים. התוצאה: קומפלקס במיקום נכון שהפך למוקד משיכה בינלאומי, כאשר כ-50 דירות נרכשו על ידי קהילה יהודית מלונג איילנד, ניויורק.

עם ההצלחה לשנות את מגבלת הגובה בבקעת אונו נוצר תקדים שפותח דרכים חדשות לפרויקטים דומים באזור. לולא שינוי התקנות שהובילה קבוצת כנען הפרויקטים היה לא כלכלי ולא היה יוצא לפועל והוא איפשר ליזמים נוספים לחלום על פרויקטים חדשניים, ופרץ את הדרך להתחדשות העירונית בגוש דן.

אייל הנדלר- יו"ר קבוצת כנען. קרדיט צילום: תומר חומפס
איל הנדלר- יו"ר קבוצת כנען. קרדיט צילום: תומר חומפס

איל הנדלר, יו"ר קבוצת כנען: "החזון היה ליצור לא עוד פרויקט התחדשות רגיל, אלא משהו שיהפוך לסמל של חדשנות. היום, כשאנחנו רואים את המגדלים בני 20 הקומות מתנשאים לגובה שנחשבבלתי אפשרי, אנחנו מבינים שזוהי תולדה של תעוזה וחשיבה מחוץ לקופסה".

שם הפרויקט -"עלמא" (עולם בארמית) – לא נבחר במקרה. הוא משקף את התפיסה שפרויקט מגורים הוא הרבה מעבר לבניינים עם דירות. זה עולם שלם, קהילה חדשה, מקום שבו אנשים מקריית אונו ומניו יורק יכולים למצוא בית משותף.

מעבר למספרים, זה סיפור על חדשנות שמוכיחה שגם בישראל אפשר לחלום גבוה, לשנות כללים ולהגשים. מה שהתחיל כמאבק על מטרים ספורים של גובה, הפך לסמל של חשיבה פורצת דרך שמביאה לעולם הנדל"ן הישראלי את המשב הטרי שהוא כל כך צריך.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבצע תרומות דם מיוחד בגני תקווה. צילום: דוברות עיריית גני תקווה

בצל המלחמה: תושבות ותושבי גני תקווה נרתמים למאמץ הלאומי

תפריט נגישות