עכשיו אפשר לספר את הסיפור המדהים של נחישות וגאווה מקומית: בזמן שמבצע "עם כלביא" החריד את שמי ישראל, נבחרת ישראל במדעי המחשב לא נכנעה.
במקום לטוס לסינגפור כמתוכנן, התלמידים המוכשרים קיבלו אישור מיוחד להתחרות מרחוק, וביתם הזמני לתחרות היה לא אחר מתיכון בן צבי בקריית אונו.
שם, במרחב המוגן, הם התחרו, אכלו ואף ישנו, כשהם מתמודדים עם אתגרים כפולים: משימות האולימפיאדה הבינלאומית המורכבות בזמן אזעקות וירי טילים ביום הראשון של התחרות.
משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס, המובילים את הכשרת נבחרות ישראל במדעים להשתתפות באולימפיאדות הבינלאומיות במדעים, גאים לבשר כי נבחרות ישראל בפיזיקה ובמדעי המחשב, שהתחרו במהלך מבצע 'עם כלביא', הגיעו להישגים מרשימים בתחרויות- 2 מדליות זהב, 6 מדליות כסף ומדלית ארד. במהלך השבועות הקרובים נבחרות ישראל במדעים ימשיכו להתחרות באולימפיאדות בינלאומיות נוספות.
עוד בזמן מבצע 'עם כלביא' התקיימה לראשונה האולימפיאדה הבינלאומית בסייבר בסינגפור בהשתתפות עשרות מדינות מרחבי העולם. בעקבות המצב הביטחוני במדינת ישראל, נבחרת ישראל במדעי המחשב לא יכלה לטוס לאולימפיאדה ובאישור הועדה המארגנת של האולימפיאדה, התאפשרה השתתפות הנבחרת הישראלית מרחוק, תחת תיעוד והקפדה יתרה על ההנחיות המחמירות. הנבחרת התחרתה במרחב מוגן בבית הספר בן צבי בקרית אונו וביומה הראשון של התחרות נאלצו חברי הנבחרת להתמודד עם תחרות בזמן אזעקות רבות ומתקפת טילים על ישראל. למרות המצב המאתגר אליו בו התחרתה הנבחרת, חבריה הצליחו להגיע להישגים מרשימים- 3 מדליות כסף ומדלית ארד!
במסגרת האולימפיאדה נדרשו המתחרים לגלות מומחיות וידע בתחומי: הבנת יסודות האבטחה, תקיפות והגנת סייבר, קריפטוגרפיה והבנה מעמיקה של רשתות ותכנות תחרותי. נבחרת ישראל במדעי המחשב הוכשרה באוניברסיטת בר אילן על ידי המנהל האקדמי, ד"ר אבשלום אלמלח, המאמן הראשי, רון ריבצ'ין והמאמן, סאשה הלרמאייר.
נבחרת ישראל במדעי המחשב
דניאל ובר– מקריית אונו, תלמיד כיתה י"ב בתיכון בן צבי- זכה במדלית ארד
יואב שמאי- מרמת גן, תלמיד כיתה י"א בתיכון אוהל שם- זכה במדלית כסף
עידן רוזנצוויג- מחיפה, תלמיד כיתה י"ב בתיכון הריאלי- זכה במדלית כסף
אופק שוחט- מהרצליה, תלמיד כיתה י"ב בהנדסאים- זכה במדלית כסף
עידו כפיר- מיבנה, תלמיד כיתה י"א בתיכון גינסבורג
נבחרת ישראל בפיזיקה התחרתה באולימפיאדת הפיזיקה האירופאית בבולגריה וזכתה ב- 2 מדליות זהב ו- 3 מדליות כסף. בעקבות המבצע הנבחרת לא הצליחה לחזור לישראל בתום התחרות ושבה רק בסוף השבוע האחרון.
שר החינוך, יואב קיש: "בשיאו של מבצע צבאי, תחת מטחי טילים ואזעקות בלתי פוסקות, תלמידי ישראל התייצבו – לא בשדה הקרב, אלא בזירה האקדמית – וניצחו. ההישגים המרשימים של נבחרות הפיזיקה ומדעי המחשב באולימפיאדות אינם רק עדות ליכולות האישיות של כל תלמיד ותלמידה – אלא מסר חזק וברור: גם בעת מלחמה, ישראל היא מדינה של מצוינות, של ערכים, ושל רוח. אני גאה בצוותים, במאמנים ובתלמידים – שהביאו כבוד גדול למערכת החינוך ולמדינת ישראל".
יו"ר מרכז מדעני העתיד, ירום אריאב: "ההשתתפות של נבחרות ישראל באולימפיאדות היא עדות לנחישות ולמחויבות הבלתי מתפשרת של חבריה להגיע להישגים ולייצג בכבוד את מדינת ישראל. חברי הנבחרות התמודדו עם אתגר עצום- התמודדות מול הטובים בעולם בימי מלחמה ואתגר ביטחוני קשה ומורכב. אנו גאים בחברי הנבחרות- ההישגים שלכם הם מקור לתקווה ולגאווה לאומית והם מעבירים מסר חשוב לעולם: מדינת ישראל היא מדינה של מצוינות וערכים- גם בעתות משבר".
נשיא אוניברסיטת בן- גוריון בנגב, פרופסור דניאל חיימוביץ: "הישגי נבחרת ישראל באולימפיאדה האירופאית בפיזיקה, גם בנסיבות לא פשוטות, מעוררים השראה וגאווה גדולה. העובדה שהתלמידים ממשיכים להצטיין ולהביא כבוד למדינה מעידה על הרוח הישראלית, על המחויבות למדע ועל כושר ההתמודדות של דור העתיד שלנו. אוניברסיטת בן-גוריון בנגב גאה לקחת חלק בהכשרתם של תלמידים מצטיינים אלו וללוות אותם במסע אל פסגות הידע וההישגים".
נשיא אוניברסיטת בר אילן, פרופ' אריה צבן, שהכשירה את המשלחת לאולימפיאדת הסייבר: "בצל מלחמה מאתגרת, הנבחרת שהוכשרה כאן באוניברסיטת בר-אילן בזמן מלחמה עצימה הוכיחה שלידע אין גבולות. בני הנוער שלנו, הניצבים בחזית ההישגים המדעיים, הם ההוכחה לכך שהחוסן הלאומי שלנו נובע גם מחוסן מדעי. אין לי ספק שבזכות הנוער הנפלא הזה נמשיך לנצח גם בזירות נוספות".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]