האם עיריית קריית אונו השתמשה בחומרים חריפים מדי לריסוס, ואף לא הודיעה מראש על עבודות ריסוס בגינות הכלבים בעיר?
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
לפני מספר ימים הגיעה תושבת העיר יחד עם כלבה, כמו בכל בוקר, לגינת הכלבים בפארק שטרן בעיר. להפתעתה, בגינה פעל באותם רגעים מדביר שריסס חומר על הצמחייה באזור הגינה ובתוכה.
“הרחתי ריח חריף נורא, שאפילו הפך אותי למעט מסוחררת”, טוענת. “שאלתי את אותו מדביר למה הוא מרסס שם בתוך הגינה. הוא אמר שהוא קוטל את העשבייה בגינה וטען שהחומר לא רעיל ולא מזיק.
זה היה נשמע לי תמוה כי הריח היה נורא חזק וחריף. פתחתי קריאה במוקד העירייה ושאלתי מה זה החומר הזה, האם הוא רעיל ומסוכן ומדוע הפעולה מתבצעת ללא הודעה מוקדמת. לאחר כמה דקות היו לי קשיי נשימה מהריח שהיה ממש חריף, ישבתי לנוח על ספסל בגינה וכשהתאוששתי המשכתי לביתי”.
מה אמרו לך במוקד?
“אמרו שהחומר רעיל אך ורק לצמחייה, ולא לכלבים או לבני אדם. אך לא קיבלתי תשובה מדוע הדבר נעשה ללא התראה או הודעה מוקדמת. זה לא הגיוני שדקה אחרי ריסוס כזה כלבים ובני אדם ייכנסו לכלבייה, וזאת מבלי שאפילו יודעים שבוצע שם ריסוס”.
לאחר פנייתנו לעיריית קריית אונו הסתבר שלחומר המדובר קוראים ‘ראונדאפ’. לפי אתר משרד החקלאות דרגת הרעילות של החומר הינה ‘מסוכן’. החומר מאושר לשימוש, אך במאגר חומרי ההדברה של מאגרי המידע הממשלתיים רשום, כי כניסה מחדש לשטח המרוסס יכולה להיעשות אך ורק לאחר התייבשות החומר. עקרון זה לכאורה לדברי התושבת, לא יושם במקרה זה.
אותה תושבת שדיברה איתנו, כאמור טוענת כי לא הייתה התראה מוקדמת על עבודות הריסוס, וכן לא הונח לדבריה שלט בגינה המתריע על ריסוס שמתבצע.
בתווית המוצר ‘ראונדאפ’, כפי שמופיע במאגר חומרי ההדברה במאגרי המידע הממשלתיים, מופיע תחת האזהרות כי החומר מסוכן בבליעה, מזיק בשאיפה, עלול לגרות את העור וגורם נזק חמור בעיניים.
מעיריית קריית אונו נמסר: “בעירייה, כמו ברשויות אחרות, מטפלים בטפילים ובמזיקים אחרים בעשבים באמצעות ריסוס, תוך שמירה על האיזון בין עיר ירוקה עם פארקים, גינות, שבילים וגינות כלבים, לבין הגנה על בעלי החיים.
חומר הריסוס, “ראונדאפ”, מוכר ומאושר לשימוש על ידי ההרבולוג הראשי של משרד החקלאות והמדבירים עצמם הינם בעלי רישיון מדביר. עד היום, לא הועבר אלינו אף לא דיווח אחד, על בעיה כלשהי עם הריסוס.
חייבים להבין שמאחר ומדובר בשטחים בהיקף גדול מאוד, של כ-500 דונם, המפוזרים בכל העיר, קשה עד בלתי אפשרי להודיע מראש לכל תושב על פעילות ההדברה.
יחד עם זאת, עם הגעת התלונה, הנחה ראש העיר ישראל גל את הגורמים הרלבנטיים בעירייה, לבדוק חלופות של חומרים אחרים וכן מתן הודעה מוקדמת לתושבים”.
אולי יעניין אותך גם: צופי בקעת אונו יוצאים במבצע איסוף בקבוקים למען תושבי עוטף ישראל, 5 חשודים נעצרו במעורבות בסחר בסמים בינהם תושב קריית אונו
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]