"קשרו אותו לעץ עם פתק 'אנחנו לא רוצים אותו יותר'," מספרת מורן מזרחי, תושבת קריית אונו ומייסדת עמותת "הכלבים של מורן", על ג'ימי, גור כלבים מעורב בן חודשיים וחצי שהגיע לאחרונה לטיפולה. סיפורו של ג'ימי הוא רק דוגמה אחת שנתקלת בה מזרחי בפעילותה היומיומית.
מזרחי, המתגוררת ברחוב הנשיא בקריית אונו, הקימה את העמותה לפני כשנתיים, אך עוסקת בהצלת כלבים כבר למעלה מעשור. "יש אצלי כל הזמן כלבים לאימוץ," היא מספרת. "יש כלבה מעזה פחדנית בשיקום, וכלבים מטול כרם. תופעת הנטישה קשה במיוחד בתקופת החגים, כמו בימים אלה לפני פסח או בחגי תשרי. אנשים שנוסעים לחופשות משפחתיות משאירים את הכלבים במדבר, באזור ים המלח ומצפה רמון, ונוסעים לאילת. זה מאוד ידוע כל שנה."
המצב החמיר בחודשים האחרונים, כפי שמעידה מזרחי: "זה תחום מאוד קשה, ועם המלחמה, והמילואים, והמפונים – זה עוד יותר מאתגר."
לצד הקושי, מזרחי מקבלת עזרה רבה מהקהילה בקריית אונו. "יש הרבה מתנדבים ואנשים שמגיעים אליי מהעיר. כל יום יש אצלי מתנדבים שבאים להוציא כלבים ולהיות איתם ולעזור לשיקום שלהם. אבל יש גם מי שלא יודעים שיש בעיר עמותה – וחשוב לי שידעו".
כשבמשפחה לא אוהבים כלבים
סיפורה האישי של מזרחי מעורר השראה. "אני לא גדלתי עם כלבים, זה לא היה בסביבה שלי, אבל התחברתי לחיה הזו וחלמתי עליה כל הילדות", היא מגלה. "בגיל 22 עזבתי את הבית, בין היתר לאמץ כלב – כי לא הרשו לי בבית. אני היחידה במשפחה שמתחברת, כולם או מפחדים או שזה מגעיל אותם."
את עמותתה הקימה מתוך רצון לאפשר גם לחסרי ניסיון לאמץ חיית מחמד. "בגיל 33 כבר הקמתי עמותה משלי אחרי שהצלתי מאות כלבים. חשוב לי לתת לאנשים את ההזדמנות ולחשוף אותם לזה, כי אפשר להתחיל בכל גיל ובכל שלב בחיים."
ייחודה של העמותה הוא בשילוב בין הצלת כלבים לחינוך הדור הצעיר לאחריות ואמפתיה. "באים אליי הרבה ילדים ובני נוער שבמקום לשבת מול טלוויזיה וטלפון, מדברים עם הכלבים, מרגילים אותם למגע ולחיים בעיר. יש כלבים שלא יודעים מה זה מכוניות או אופניים, וככה הכלבים והילדים מתאווררים ויוצאים מזה הרבה מאוד אימוצים ואומנות," מסבירה מזרחי.
מזרחי אף מקיימת הרצאות בבתי ספר בעיר: "אני מספרת את הסיפור שלי, איך הגעתי להציל כלבים, איך מגשימים את החלום, ומה זה אומר בכלל להיות עמותה. בית הספר הדמוקרטי למשל הגיע עם כיתה שלמה להתנדב בכלביה. זה היה מהמם." מזרחי מנסה לקרב בני נוער לתחום, ומאפשרת לתלמידים לעשות את המחויבות האישית והמעורבות החברתית אצלה. "בהפסקות פעילות בבתי ספר, מוכרים דברים ותורמים לעמותה."
רק לאחרונה משפחה מקריית אונו, מסרה לה כלב לאימוץ. "יש משפחה שמסרה לי כלב שהיא מצאה – הם גרים בקריית אונו. ילדה שהלכה לטיול שנתי מצאה גור בן חודשיים, לקחה אותו הביתה. הוא גדל והיה להם קשה להחזיק אותו והוא עדיין בעמותה".
ג'ימי, הגור שנקשר לעץ, מחפש כעת אימוץ או אומנה זמנית. מזרחי מקפידה על בתים מאמצים שיתחייבו לכלב לכל החיים ולא ייפטרו ממנו "כשנמאס".לפרטים ניתן לשלוח הודעת וואטסאפ למורן לשליחה לחצו כאן.
אולי יעניין אותך גם:
קרוב ל-60 מוזיאונים ואטרקציות תיירות ייפתחו בחינם במהלך חול המועד פסח
"פתאום ראיתי דורבן בתוך בית הספר": תופעת הדורבנים מתפשטת בבקעת אונו