יום ראשון , אפריל 20 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / "תמיד הייתי במקום בו הכישורים ניצחו ולא המגדר, ולשם צריך לשאוף"

"תמיד הייתי במקום בו הכישורים ניצחו ולא המגדר, ולשם צריך לשאוף"

זה המסר ליום האישה שמבקשת להעביר ד"ר גלית קאופמן, תושבת קריית אונו ומנכ"לית רשת 'בית בלב' מקבוצת מכבי. בראיון ל'אונו ניוז' מספרת גלית על דרכה המקצועית, ההצלחות והגאוות, האתגרים שהביאה איתה תקופת הקורונה ועל הניסיון הלא פשוט של שילוב קריירה ומשפחה

ד"ר גלית קאופמן – מנכ"לית רשת 'בית בלב' מקבוצת מכבי
ד"ר גלית קאופמן - מנכ"לית רשת 'בית בלב' מקבוצת מכבי. צילום: בית בלב מקבוצת מכבי שירותי בריאות

היא רק בת 50, אבל כבר הספיקה לעבור כברת דרך במערכת הבריאות הארצית. לרגל יום האישה ד"ר גלית קאופמן מקריית אונו מספרת ל'אונו ניוז' על דרכה המקצועית. מלימודיה בתיכון 'בן צבי' בעיר, דרך לימודי הסיעוד ותפקידה כאחות, ועד לדרגי הניהול הבכירים ביותר בקופת חולים 'מכבי'.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


גלית, ספרי לנו קצת על הרקע שלך

"אני בן אדם מאוד פעיל וכבר מגיל צעיר שאפתי ללמוד ולהתפתח. למדתי בתיכון 'בן צבי' בקריית אונו עיר מגוריי. במהלך חיי עשיתי 3 תארים: תואר ראשון במדעי החיים והחברה, תואר שני בסוציולוגיה של הבריאות, את שניהם עשיתי ב'בר-אילן'. את התואר השלישי שלי עשיתי באוניברסיטת חיפה בתחום העיסוק שלי של אי ספיקת לב.

איך הגעת דווקא לתחום הבריאות?

"כל חיי, למעשה מהצבא שהייתי חובשת, הבנתי שמהסלול חיים שלי הולך לתחום הבריאות. זה מה שאני אוהב לעשות וזה מה שמשך אותי מתחילת דרכי."

ואיך התחלת את דרכך התעסוקתית?

"התחלתי בלימודי סיעוד ועבדתי כעשור בתל השומר כאחות אחראית במחלקת ניתוחי לב-חזה, שם בעצם התחלתי את דרכי הניהולית בתחום הבריאות. שם הכרתי את פרופ' מרדכי שני שלקח אותי כפרויקט אישי וסייע לי מאוד בהתפתחותי המקצועית. בנוסף עברתי קורס של משרד הבריאות כאחות טיפול נמרץ וכן קורס ייחודי של אי ספיקת לב. לאחר עשור בו עבדתי עם פרופ' שני עברתי לאתגר הבא בקופת חולים מכבי."

גם במכבי עברת כברת דרך

"כן. במכבי פגשתי מנטור חדש, רן סער יו"ר מכבי שהאמין בי מאוד. רן העצים נשים כי האמין שהן יכולות לנהל לא פחות טוב מגברים ופשוט שינה את השדרה הניהולית של מכבי מפורום גברי לפורום עם ייצוג נשי הולם, ואני חושבת שהיום יש הרבה נשים בתפקידים בכירים במכבי, כולל המנכ"לית החדשה סיגל דדון."

ד"ר גלית קאופמן. צילום: עמית הר שלג
ד"ר גלית קאופמן. צילום: עמית הר שלג

ספרי לנו על הדרך שלך במכבי

"תפקידי הבכיר הראשון במכבי היה ראש אגף הסיעוד והמוקדים הרפואיים, בו עשיתי המון שינויים והובלתי פרויקטים ייחודיים שהובילו את הסיעוד במכבי למקומות משמעותיים. לאחר 4 שנים קודמתי לתפקיד ראש מחוז צפון."

מקריית אונו למחוז צפון?

"בהחלט. במשך 5 שנים וחצי נסעתי מקריית אונו מדי יום למחוז שלי שהשתרע מזיכרון יעקב ועד קריית שמונה. התפקיד הזה היווה לי אתגר עצום של עבודה עם מגזרים שונים בפריפריה. אני חושבת שבתקופה שלי צמחנו ב-5000 מבוטחים בכל שנה, והבאנו בשורה וחדשנות לפריפריה, שלא הייתה קיימת עד אז.

אילו שינויים למשל?

"בתקופת הקורונה אני הקמתי ניידות בריאות שנכנסות למקומות קטנים, כמו ניידת טיפת חלב שנותנת שירות לתינוקות במקומות בהם הסניף הפיזי של טיפת חלב הוא מרוחק. על כך קיבלנו את אות שר הבריאות. לאחר שראינו כי ניידות טיפת החלב זכו להצלחה אז הקמנו ניידות דומות שנותנות שירות לבני הגיל השלישי, אותה השקנו בתקופת הקורונה וגם היא זכתה להצלחה אדירה."

מניח שתקופת הקורונה הייתה מאתגרת מאוד בתחום שלך

"מאתגרת מאוד, אך ידעתי להתמודד והובלתי שם פרויקטים פורצי דרך. אני הקמתי במחוז צפון את שירות אשפוז לבית והייתי הראשונה בישראל לעשות זאת. נתנו למטופלים שלנו אפשרות של טיפול בבית הכולל בדיקות דם, שיחה עם רופא ואחות ומתן תרופות. תמיד אני והצוות המדהים שלי חשבנו איך לעשות דברים אחרת וטוב יותר.

ד"ר גלית קאופמן. צילום: עמית הר שלג
ד"ר גלית קאופמן. צילום: עמית הר שלג

יש משהו שאת גאה בו במיוחד?

"בכל הקשור לניהול הקורונה אני חושבת שמחוז צפון במכבי תפקד בצורה מדהימה. הקמנו 26 עמדות התחסנות ומעל 30 עמדות דיגום בכלל המקומות בפריפריה. הקמנו מתחם דרייב אין חיסונים הראשון והיחיד בישראל ב'סמי עופר בחיפה שהיה משהו יוצא דופן שנתן מענה ל3000 מבוטחים ביום. זה אחד מהפרויקטים שאני יותר גאה בו."

ומהתפקיד המאתגר במחוזר צפון עברת לתפקיד מאתגר לא פחות

"נכון. אחרי חמש וחצי שנים כמנהלת מחוז צפון הגעתי לחברת 'בית בלב', שזו חברת בת של מכבי שאני המנכ"לית שלה בחצי שנה האחרונה. זו חברה מדהימה שנותנת מענה רפואי לאוכלוסיית הגיל השלישי. הפתרון הוא מבתי דיור מוגן ועד לבתי חולים שיקומיים לקשישים הנזקקים לכך. האתגרים פה גם עצומים, אנו פועלים כל הזמן לשיפור האיכות הרפואית שנדרשת לגיל זה, כולל חדשנות רפואית.

מה האג'נדה שלך בכל הקשור לטיפול בקשישים?

"לדאבוני הקשישים במדינת ישראל נמצאים בחצר האחורית, והגיע הזמן להביאם לקדמת הבמה. ואני מקווה מאוד שאצליח להוביל לשינוי ומהפכה בתחום הזה כדי שגם במשרד הבריאות וגם במשרד האוצר יראו את זה."

בתור אישה נתקלת בקשיים בדרכך להצלחה?

"תמיד הייתי במקום בו הכישורים ניצחו ולא המגדר, ואני חושבת שלשם אנחנו צריכים צריך לשאוף. היום לצערי עדיין המציאות היא שרוב המנכ"לים ויושבי הדירקטוריונים הם יותר דמויות גבריות, אך לאט לאט אני חושבת שתקרת הזכוכית הזו נשברת. זה נורא תלוי באישה עצמה, מי שרוצה להתקדם ולהגיע לדרגות ניהוליות בכירות צריכה לדעת שיש לזה גם מחיר."

את משלמת מחירים?

"בוודאי. אני גם אימא גם רעיה וגם בת, וכל השנים שילמתי מחירים. ולמרות זאת ההורים שלי לאורך כל השנים תמכו בי, יש לי בעל מאוד מפרגן וילדים מדהימים שעוזרים ומבינים אותי מאוד ואפילו גאים בי."

 

אולי יעניין אותך גם: החל השיווק של שכונת אאורה האורן בקריית אונו

מה קורה גיסנו? הגיסים מקריית אונו שמגשימים חלום משותף

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עבודות בכביש. צילום אילוסטרציה canva

בשבוע הבא החל מיום א' עבודות תשתית בכביש 461

תפריט נגישות