לאחר תקופה ארוכה של מלחמה וחוסר ודאות, נשבר היום (חמישי) שיא של תקווה בבריכה העירונית בקריית אונו.
לא פחות מ-130 שחיינים עם צרכים מיוחדים מכל רחבי הארץ חזרו למסלולים לתחרות עוצמתית המהווה צעד משמעותי בדרך למשחקי העולם של ה"ספיישל אולימפיקס" שיתקיימו בצ'ילה ב-2027.
האירוע הוא פרי שיתוף פעולה הדוק שנבנה בארבע השנים האחרונות בהובלת האגף לשירותים חברתיים בעיריית קריית אונו, פרויקט HT Special Swimmers ובתמיכתה של ראש העיר, מיכל רוזנשיין.
התחרות הציגה מודל ייחודי של שילוב בקהילה. שחייני הנבחרת התחרותית של מכבי קריית אונו לקחו חלק פעיל ומנהיגותי בניהול האירוע כשופטים וכמזניקים. המפגש בין הספורטאים המקצועיים לשחייני ה-Special Swimmers יצר זירה של ערבות הדדית, בה הספורט משמש כשפה משותפת המגשרת על כל פער.
ראש עיריית קריית אונו, מיכל רוזנשיין, שהעניקה את המדליות לשחיינים הנרגשים, אמרה: "העוצמה של המים היא לא רק בבריכה, אלא בדרך שבה הם מחזקים אתכם ביום-יום. האמונה שלנו היא שקהילה צריכה להיות של כולם. לראות את השחיינים מזניקים אחד את השני ואת שיתוף הפעולה הזה, זה הניצחון האמיתי של העיר שלנו".
רון מלכה, סגן ראש העיר: "אנחנו תמיד נרגשים וגאים בספורטאים שלנו, המייצגים את העיר באינספור תחרויות, בטח כשמדובר בתחרות מרגשת מאין כמוה. פרויקט מיוחד שכזה יכול לקרות רק בעיר בה הקהילה והערבות ההדדית, לרבות באמצעות הספורט, בעלי מקום משמעותי. אני בטוח שהשחיינים עם הצרכים המיוחדים גם שיפרו את הישגיהם הספורטיביים, אבל בעיקר הרגישו את עוצמת החיבור לשחייני הנבחרת התחרותית של מכבי קריית אונו. אני מאחל לכולם הצלחה רבה בהמשך התחרויות".
יו״ר הבריכה העירונית, מקסים שרביט, סיכם: "שמחנו לארח את ספיישל אולימפיקס והשחיינים הנהדרים בבריכה שלנו. החיבור של הבריכה לקהילה לילדים בעלי צרכים מיוחדים הייתה המטרה לשמה נכנסתי לפוליטיקה. לפתוח את הבריכה לכולם לבעלי צרכים מיוחדים, לשחייה מקצועית ולתושבים. זו גאווה גדולה".
המנהל המקצועי של אגודת השחייה מכבי קריית אונו ועוזר מאמן נבחרת ישראל בשחייה באליפות העולם, פליקס רובינשטיין, מסר: "החיבור של השחיינים התחרותיים שלנו עם שחייני הספיישל הוא יחיד מיוחד. הוא נותן בעיקר לשחיינים התחרותיים כוח ועוצמה שיתורגמו לתוצאות במים. במיוחד שבקבוצה שלנו שוחים שחיינים בעלי צרכים מיוחדים שיוצאים ומייצגים את ישראל בתחרויות בינלאומיות".
להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> לחצו כאן
קרה משהו מעניין בשכונה? נתקלתם בסיפור שחייבים לספר? צרו איתנו קשר במייל [email protected] או בוואטסאפ
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
אונו News 



