דיירי בניין ברחוב הכפר 6 בקריית אונו מנהלים מאבק מול חברת שיכון ובינוי. הבניין בשכונת רייספלד היוקרתי, בסך הכל בן שש, אולם כמות הליקויים והמפגעים זועקת לשמיים.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ חדשות קריית אונו – להצטרפות
רוצים להגיב לכתבה? היכנסו לקבוצה – אתר החדשות של בקעת אונו
מזה 4 שנים קיימת בעיה רצינית של חיפוי באבן שעוטפת את המבנה. במרוצת הזמן קרסו אריחים ואבנים מהבניין, תוך כדי שנפלו לחצרות הדיירים ומהווים סכנת נפשות אמיתית.
דיירי הכפר 6 דרשו מחברת שיכון ובינוי לבצע עיגון לאבן, אולם החברה זורקת אחריות בחזרה לתושבים. מירב נירפז, אחת הדיירות, ציינה כי המבנה עדיין נמצא בטווח 7 שנות אחריות של חב' שיכון ובינוי.
אותם דיירים נאלצו להוציא עד עתה סכום אסטרונומי של 500,000₪ על מנת להזמין עבודות פרטיות. זאת ועוד, הדיירים שרכשו דירות ממיטב כספם שכללו דודי שמש, גילו לתדהמתם, כי אינם מסוגלים להשתמש בהם, כי הזווית בה הותקנו חורגת, ולכן אינם שימושיים. הדיירים השקיעו מכיסם הפרטי סכום ניכר גם במקרה הזה.
בפוסט נזעם שהעלתה נירפז, כתבה: "סכנת נפשות!!! שיכון ובינוי, למרות ידיעה על בעיות החיפוי באבן האפורה (הבניין בן 6 וכבר 4 שנים יש דיונים מולם בנושא) מעבירים אחריות לטיפול בחיפוי לבניין. שטויות- עלות של 500,000 ש"ח- לעשות עיגון לאבני החיפוי של הבניין… אז עם הגשמים האחרונים צנחה אבן של כמה ק"ג מקומה רביעית לדירת הגן. אין נפגעים… למה צריך לחכות שיהיה אסון לפני ששיכון ובינוי ייקחו אחריות ויתקנו את הליקויים שהם אחראים להם?"
תגובת שיכון ובינוי: "מדובר בבניין שנמסר לפני 7 שנים וכל תקלה מטופלת בהתאם לתקופות האחריות השונות. אף פניה אינה זוכה להתעלמות, אלא להיפך. החברה ביצעה מיוזמתה טיפול מלא לאבני החיפוי, בעלויות של מיליונים. קולטי השמש הוצבו כנדרש, עם מקדם פיצוי לכך שאינם במפנה דרומי מלא ועם זאת, לבקשת הדיירים, הוספו תאים סולריים נוספים. החברה נמצאת בקשר ישיר עם הדיירים ומתנהלת מולם תוך שיתוף פעולה".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@ononews.co.il