יום שישי , ינואר 17 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / כבוד – יגאל טריקי מאור יהודה זכה באוסקר העולמי לפולקלור

כבוד – יגאל טריקי מאור יהודה זכה באוסקר העולמי לפולקלור

טריקי (67) עוסק בתחום ריקודי העם מזה שנים רבות הן כמרקיד והן כרוקד, ומדריך חוגי ריקודים של ילדים יהודים וערבים ביפו ובעוד מקומות בארץ. בתחרות שנערכה באיטליה, קיבל טריקי את הפרס היוקרתי לאחר שגבר על 300 מומלצים לקבלת הפרס מכל רחבי העולם

יגאל טריקי מאור יהודה זכה באוסקר העולמי לפולקלור. צילום פרטי
יגאל טריקי מאור יהודה זכה באוסקר העולמי לפולקלור. צילום פרטי

אוסקר לאור יהודה. לפני כשלושה שבועות התקיים בעיר בארי שבדרום איטליה טקס האוסקר העולמי לפולקלור (מיד נסביר מה זה בדיוק). לקבלת הפרס היוקרתי נבחרו 300 מועמדים ראויים בכל קצוות העולם, אך רק שלושה זכו בפסלון המוזהב. אחד מהשלושה הוא יגאל טריקי, תושב אור יהודה בן 67 שהצליח להרשים את השופטים ולגרום להם לבחור בו לקבלת הפרס.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


יגאל טריקי מתגורר כאמור באור יהודה. הוא אבא-5 ילדים וסבא ל-6 נכדים, נולד במעברת שדרות והיה ממייסדי העיר. לאחר שחרורו מצה"ל טריקי הוסמך כמדריך של"ח והדריך מעל 30 שנה במגמת של"ח בתיכון בן צבי בקריית אונו.

בראיון ל"אונו ניוז" מספר טריקי על המעמד המרגש, מדוע לדעתו זכה בפרס, ומה זה בדיוק האוסקר עולמי לפולקלור.

יגאל ברכותינו, כבוד גדול

"תודה רבה. אכן גאווה וכבוד לייצג את ישראל במעמד המרגש הזה."

יגאל טריקי מאור יהודה זכה באוסקר העולמי לפולקלור. צילום פרטי
יגאל טריקי מאור יהודה זכה באוסקר העולמי לפולקלור. צילום פרטי

אז מה זה בדיוק האוסקר לפולקלור?

"מעטים מביננו שמעו על ארגון הפולקלור העולמי, ואכן קיים ארגון כזה. זהו ארגון העוסק במורשת תרבותית רחבת היקף, בתחומי תרבות שונים כמו זמר, מחול, אוכל, לבוש, חגים, מנהגי מסורת, ארגון אירועים המוניים, פסטיבלים, חילופי נוער ועוד.

מדי שנה מקיים הארגון כנס עולמי של חבריו בו דנים בסוגיות שונות העומדות על הפרק. באירוע המרכזי בכנס השנתי מעניקים את "אוסקר הפולקלור" לנבחרים העומדים בקריטריונים שתואמים את מהות ומטרות הארגון העולמי. פסלוני האוסקר מוענקים בטקס מיוחד לאחר בחירה חובקת עולם (כמו אוסקר הסרטים בהוליווד)."

ומה היה בטקס עצמו?

אחרי 2 טיסות נחתי בעיר בארי בדרום איטליה והתקבלתי ע"י המארגנים במקום. נערך מפגש עם ראש העיר וסיור בעיר, שכלל מופע פולקלור. במוצ"ש נערך הטקס באולם מכובד שהוכן במיוחד לאירוע החשוב. על הבמה התמקמה תזמורת העיר מרובת נגנים. אנו, שלושת זוכי האוסקר, הושבנו בשורה הראשונה באולם. לצידי ישבו הזוכה הנוסף, כומר, שהוכר כשומר פולקלור ידוע, ומנהל להקת פולקלור גיאורגי.

אחד אחד עלינו אל הבמה לקבלת הפסלון, המגן, המדליה ותעודת ההוקרה. המנחה האיטלקי תיאר את הנימוקים לזכייה שלי.

יגאל טריקי מאור יהודה זכה באוסקר העולמי לפולקלור. צילום פרטי
יגאל טריקי מאור יהודה זכה באוסקר העולמי לפולקלור. צילום פרטי

התרגשת?

"מאוד", מודה טריקי. אחרי הענקת הפסלון התכבדתי בנאום קצר באנגלית, בו הודיתי לוועדה המארגנת על שהזמינו אותי והדגשתי את הכבוד הגדול שנפל בחלקי לייצג את ישראל באירוע מרגש זה.

החלק המרגש ביותר היה כאשר בסוף דבריי פצחה התזמורת בנגינת "התקווה". עמדתי בין כל המכובדים במרכז הבמה ושרתי בקול בעברית את ההמנון שלנו לנוכח אולם מלא בו כל הנוכחים עומדים דום."

איך הרגשת כשהתבשרת על הזכייה?

"ההודעה המפתיעה כמובן הדהימה אותי וגרמה לי התרגשות עצומה. ממש לא ידעתי מאיפה זה נחת עליי. הוסבר לי שהשנה הוגשו 300 המלצות מכל הפדרציות ולבסוף נבחרו שלושה לקבלת הפרס, ואני ביניהם. ההמלצה עלי ניתנה ע"י נציגנו בארגון העולמי, עו"ד נידל קאסם, ואני כמובן מאד מודה לו על כך."

טריקי עוסק בתחום ריקודי העם שנים רבות כרוקד וכמרקיד ויוצר. יגאל מדריך חוגי ריקודים של ילדים יהודים וערבים יחד בבי"ס הערבי לייף, בהרצליה עם דרוזים ויהודים, בבי"ס כולנא ביפו ובעוד מקומות.

בנוסף מפעיל טריקי ילדים בעלי צרכים מיוחדים, משתתף ומארגן סמינרים בארץ ובעולם, שותף לפסטיבלים בכרמיאל, אשדוד, רחובות, בתפקידים שונים. מתנדב בגופים חברתיים. היה מ"מ יו"ר ארגון המרקידים, גזבר הארגון ואף זכה בפרסים אחדים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עולות למקום ה-1. הבנות של מוטי ואולסי. באדיבות המועדון

נפרדים מהמאמן ניר נאור: מכבי תל אביב גני תקווה – סיכום שבועי

תפריט נגישות