יום חמישי , מאי 15 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / הניחו לנו להתפלל! הבוקר הפגינו בירושלים נציגי הקהילה האתיופית באור יהודה

הניחו לנו להתפלל! הבוקר הפגינו בירושלים נציגי הקהילה האתיופית באור יהודה

נציגי הקהילה האתיופית הפגינו הבוקר מול משרדו של הרב הראשי לישראל יצחק יוסף בדרישה להפסיק את הריסת בית הכנסת ולאפשר לרב מדהני לכהן כרב בית הכנסת

הפגנת האתיופים בירושלים
הפגנת האתיופים בירושלים

מפגינים מטעם הקהילה האתיופית באור יהודה הפגינו הבוקר מול משרדיו של הרב הראשי לישראל יצחק יוסף בירושלים.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


אחד המפגינים שנכח במקום, מסשרה גטאון, מוסר לאונו ניוז כי "יש לנו רב, נדב מדהאני. לא נותנים לרב שלנו ללמד תורה או להעביר את פרשת השבוע מידי  שבוע מגיעים חברי מועצה מטעם ראשת העיר ליאת שוחט ומפריעים לנו להתפלל. הלכנו לתחנת המשטרה וניסינו להגיש תלונה, אבל לא מקבלים את התלונה שלנו. כל הזמן יש בלאגן ומהומות אנחנו רוצים להתפלל בשקט בבית הכנסת".

כמו כן, הוא מוסיף כי "אנו רוצים שהרב נדב מדהאני ימשיך בתפקידו בלי בעיות ומבלי שראשת העיר תפריע לו בתפקידו, ותקבל אותו כרב של הקהילה".

בנוגע למחלוקת שיש לרב הקהילה מול עיריית אור יהודה על הריסת בית הכנסת הישן, אומר גטאון כי "יש בקהילה 1,500 מתפללים. אם היא רוצה שתבנה בית כנסת נוסף.  הרב מדהאני הוא לא פוליטיקאי אין לו זמן או יכולת להתעסק עם פוליטיקה. אנחנו בסך הכל רוצים סדר בבית הכנסת ושקט ואת הרב שלנו, שילמד אותנו תורה בבית הכנסת".

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

יומנגס סניף יהוד מתחם ביג. צילום: טל בכר

טעמים שלא הכרתם, אווירה שתאהבו: יומנגס יהוד משנה את חוקי המשחק

תפריט נגישות