מפגינים מטעם הקהילה האתיופית באור יהודה הפגינו הבוקר מול משרדיו של הרב הראשי לישראל יצחק יוסף בירושלים.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אחד המפגינים שנכח במקום, מסשרה גטאון, מוסר לאונו ניוז כי "יש לנו רב, נדב מדהאני. לא נותנים לרב שלנו ללמד תורה או להעביר את פרשת השבוע מידי שבוע מגיעים חברי מועצה מטעם ראשת העיר ליאת שוחט ומפריעים לנו להתפלל. הלכנו לתחנת המשטרה וניסינו להגיש תלונה, אבל לא מקבלים את התלונה שלנו. כל הזמן יש בלאגן ומהומות אנחנו רוצים להתפלל בשקט בבית הכנסת".
כמו כן, הוא מוסיף כי "אנו רוצים שהרב נדב מדהאני ימשיך בתפקידו בלי בעיות ומבלי שראשת העיר תפריע לו בתפקידו, ותקבל אותו כרב של הקהילה".
בנוגע למחלוקת שיש לרב הקהילה מול עיריית אור יהודה על הריסת בית הכנסת הישן, אומר גטאון כי "יש בקהילה 1,500 מתפללים. אם היא רוצה שתבנה בית כנסת נוסף. הרב מדהאני הוא לא פוליטיקאי אין לו זמן או יכולת להתעסק עם פוליטיקה. אנחנו בסך הכל רוצים סדר בבית הכנסת ושקט ואת הרב שלנו, שילמד אותנו תורה בבית הכנסת".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]