אנחנו חיים בתקופה מאתגרת לגדל ילדים, במיוחד אם הם סובלים מבעיה כלשהי. אין זה משנה אם מדובר בבעיה שכיחה או נדירה, הנכם נדרשים להתייחס ולטפל מול המערכת החינוכית, וגם בהתמודדות לא פשוטה בבית.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
לכך בדיוק התייחסה העיתונאית חנה שטרן, בספרה הראשון שנכתב מנקודת מבטה האישית אודות הקשיים של אחד מילדיה.
שטרן ראיינה עשרות אנשי מקצוע ומטפלים ידועים בתחום הפרעות קשב וריכוז ובשפה קולחת וכנה היא מספרת את סיפורו של בנה, מגיל גן ועד תום השירות הצבאי.
לאחר שהספר שלה יצא לאור, בהוצאת "פוקוס" רמת גן, התעורר בה הצורך להפיץ את הרעיונות המצוינים להתמודדות נכונה, באמצעות הרצאות שהיא מעבירה לקהלי יעד של הורים ואנשי המערכת החינוכית ובגדול, כל מי שרוצה לדעת על התופעה. בחודש פברואר הקרוב תתקיימנה הרצאות ביהוד, באור יהודה ובנס ציונה.
שטרן אף מקיימת, מעגלי הנחייה עם הקהל בתום ההרצאה, והמסר העולה הוא: "הפרעת קשב אמנם לא עוברת, אבל מתרגלים ומתגברים".
מי את חנה שטרן?
"קודם כל אמא וגם עיתונאית ובעיקר אדם סקרן ואוהבת אנשים. שימשתי שנים ככתבת מוניציפלית פוליטית ברשת שוקן במסגרת זו סיקרתי פעילותם של רשויות מקומיות. כיום אני שדרנית בעלת תוכנית ב-רדיוסול בשם 'דברים שרציתי לומר', במקביל, אני מרצה לשלטון מקומי מטעם אוניברסיטת אריאל והאוניברסיטה הפתוחה, ומאוד נהנית לחלוק את הידע הרב שצברתי בשנות עבודתי ולימודי. אני בעלת תואר ראשון במדעי המדינה, ותואר שני במנהל ציבורי ושלטון מקומי, שניהם מאוניברסיטת בר אילן".
מתי עלה רעיון לכתוב ספר על הנושא?
"הרעיון נבט אצלי כבר לפני שנים, כאשר כהורים נתקלנו בלא מעט קשיים בדרך, לא ידענו מה קודם למה, למי עלינו לפנות ומה הטיפול הטוב ביותר שיתאים לילד ולנו. הרעיון היה לכתוב 'מורה נבוכים' לכל מי שבא במגע עם התופעה או שסובל ממנה בעצמו. העבודה על הספר נמשכה כמה שנים ובעיני זו הייתה שליחות".
איזה רעיון מרכזי יש בספר שיכול לעזור להורים ולילדים?
"לאחר שראיינתי עשרות אנשי מקצוע מומחים בתחום הפרעות קשב וריכוז, המסקנה המרכזית שהגעתי אליה הייתה: 'קודם כל תרגיעו'. כמובן שיש מסקנות נוספות לדוגמה: שרצוי וחשוב להתאים את הסביבה לילד ולא להיפך. העובדה שילד/ה נדרש ללמוד בכיתה בה לומדים כ-40 ילדים מקשה עליו מאוד. אם היו משבצים תלמידים אלו בתוך כיתות לימוד קטנות, זה היה מקל עליהם בהרבה את תהליך הלמידה. יש בתי ספר שאכן הקימו כיתות קטנות שנקראות כיתות תקשורת, לבד מסטיגמה לא נכונה, ומחשש ההורים: מה יגידו. 'לדעתי, זה הכי מדויק לילד שלכם".
יש מידע רב בנושא ADHD, חלקו סותר וחלקו אף מאיים, במיוחד מתן תרופות, איך אמורים להחליט מה נכון ומה לא?
"למזלם של הילדים שמאובחנים כעת, יש הרבה יותר מסגרות וטיפולים רבים שלא היו בעבר. גם משרד החינוך כיום ער לנושא כך, שאם ההורים ישתפו את המערכת החינוכית בקשייהם ולהיפך – הילד הוא זה שיצא נשכר ובגדול".
מדוע בחרת לספר את השם "אולי תקשיבו"?
"בדרך כלל מבקשים מהילדים האלה להקשיב ולא יודעים שזה מה שהכי קשה להם לעשות-להתרכז בהקשבה. הקריאה שלי דווקא מופנית למי שמסביבם. תקשיבו להם, לילדים האלה, שקשה להם מאוד במיוחד בתקופת בית הספר, תקשיבו ותבינו את המצוקות שלהם ותפעלו בהתאם".
להרצאות: 0522-591733
לפניות בכתב: [email protected] או באמצעות דף הפייסבוק חנה שטרן
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]