כזכור גם בבחירות 2018 אחד הנושאים של קמפיין הבחירות של מקליס היה הסכם הגג. כעת מקליס מודיעה במכתב ששלחה ליעקוב קוינט, מנכ”ל רשות מקרקעי ישראל (רמ”י), “למרות הסיכומים ואין ספור הפגישות שקיימנו בנושא, רמ”י לא עומדת בהתחייבויותיה ומעכבת את הקצאת קרקע משלימה לטובת קידום של פרויקטים של התחדשות עירונית במרכז העיר”.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
במכתבה רשומת מקליס: “למרות הסיכומים ואין ספור הפגישות שקיימנו בנושא, רמ”י לא עומדת בהתחייבויותיה ומעכבת את הקצאת קרקע משלימה לטובת קידום של פרויקטים של התחדשות עירונית במרכז העיר”.
בהמשך מכתבה מציינת מקליס את הסכם הגג עליו חתמה, אשר כולל לדבריה שתי חטיבות קרקע שקודמו במסגרת הותמ”ל: הקרקע של גני יהודה במערב העיר, והקרקע של מגשימים במזרח. שתי התוכניות הללו כוללות לדברי מקליס כ-7,300 יח”ד וכ-690 אלף מ”ר של תעשייה ומסחר.
“הסיבה העיקרית בגינה חתמתי על ההסכם הינה התחייבות המדינה להקצות קרקע משלימה, בהיקף של 15% מסך הדירות, שישווקו לטובת מימוש פרויקטים של התחדשות עירונית במרכז העיר”, רושמת מקליס במכתבה למנכ”ל רמ”י.
לפיכך הודיעה מקליס כי היא מפסיקה את עבודות הפיתוח שמבצעת העירייה בשכונת “גדות” (תמ”ל 1041), עד להקצאת הקרקע המשלימה לטובת ההתחדשות העירונית במרכז העיר.
ברשות מקרקעי ישראל לא נשארו חייבים ויצאו במתקפה חסרת תקדים על ראש העיר – “עירית יהוד מפרה את הסכם הגג תקופה ארוכה. העירייה מסכלת שיווק של אלפי יחידות דיור מאושרות בעיר ומונעת פתרונות דיור מוזל לכלל אזרחי ישראל ככלל ולצעירי העיר יהוד בפרט. כמו כן גם פרויקטים להתחדשות עירונית אינם מקודמים ותקועים.
רשות מקרקעי ישראל מחויבת לאזרחי ישראל ותמשיך במאמציה להגדלת ההיצע הקרקעות ולהורדת מחירי הדיור”.
גורם המעורה היטב בהסכם הגג מסר ל’אונו ניוז’: “למכתב הפסקת עבודות הפיתוח בשכונת “גדות”, אין שום קשר להתחייבויותיה, או להפרת התחייבויותיה של רשות מקרקעי ישראל כפי שבאה לידי ביטוי בהסכם הגג.
בהסכם לא כתוב שהעירייה תקבל 10% או 15% קרקע משלימה. מה שכתוב זה עד 10%, או עד 15% המשמעות יכולה להיות כל מספר מ-1 ועד 15.
מי אמר שכדי לקבל קרקע משלימה חייבים לחתום על הסכם הגג? ניתן לקבל עד 10% קרקע משלימה (במקום עד 15%), גם ללא חתימה על הסכם גג. ניתן היה לבקש קרקע משלימה בהתאם להחלטות המנהל שנתיים לפני החתימה על הסכם הגג”.
אז מהי בעצם קרקע משלימה?
עו”ד יוסף קדוש, המתמחה בפרויקטים של התחדשות עירונית בעיר מסביר:
“לכל פרויקט התחדשות עירונית צריכה להיות כדאיות כלכלית מינימלית על מנת שיהיה ניתן להוציאו לפועל.
גובה הכדאיות הכלכלית, שזה למעשה הרווחיות של היזם בפרויקט, נקבע לפי תקן שמאי 21 (באזור המרכז הוא עומד על 16% רווח).
כאשר אין כדאיות כלכלית בין היתר, לא ניתן יהיה לקבל את המימון הבנקאי לפרויקט ולכן לא ניתן יהיה לממש את הפרויקט.
לכן בפרויקטים שאינם מגיעים לגובה רווחיות מינימלי נדרש לפי התקן, על המדינה להקצות קרקע נוספת ליזם לצורך בניה נוספת אשר תקנה לו את האפשרות להגיע לגובה הרווחיות המינימלי. כך נעשה בפרויקטים רבים, גם בפרויקטים אשר משרדי מייצג בהם”.
אולי יעניין אותך גם: הורים לתינוקות -זיהום נמצא במגבוני תינוקות
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]