יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / עיריית יהוד-מונוסון:תכנית הותמ”ל מזרח יהוד-מגשימים חסרת כל הגיון

עיריית יהוד-מונוסון:תכנית הותמ”ל מזרח יהוד-מגשימים חסרת כל הגיון

עיריית יהוד מונוסון עתרה נגד התכנית. במכתב נימקה העיריה את החלטתה לעתירה באומרה כי "התכנית נעדרת כל היגיון תכנוני ראוי ותקין, ולא הייתה צריכה לעזוב כלל את שולחן השרטוטים". לפי התכנית אמורות להיבנות 3500 יחידות דיור על שטח של 1127 דונם

הדמיה של תוכנית מזרח יהוד-מגשימים. קרדיט: פרחי צפריר אדריכלים
הדמיה של תוכנית מזרח יהוד-מגשימים. קרדיט: פרחי צפריר אדריכלים

החליפה תקליט. לאחר שבתחילה בירכה על קידומה של התכנית, החליטה בשבוע שעבר עיריית יהוד-מונוסון להגיש עתירה לבית המשפט המחוזי מרכז, בטענה כי ” בין התוכנית שהוצגה לעירייה לבין התוכנית המאושרת קיים פער משמעותי כאשר בתכנית המאושרת והוחלו שינויים שהביאו לצמצום שטח התוכנית, הגדלת הצפיפות, הגדלת מספר יחידות הדיור, מתן פתרונות תחבורה חלקיים אשר לוקים בחסר וכן  לפגיעה חריפה באיכות השטחים הציבוריים בתחום התוכנית.”


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


העירייה הגישה את העתירה יחד עם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה וטענו כי “התוכנית במתכונתה המאושרת נעדרת כל היגיון תכנוני ראוי ותקין, ותביא הלכה למעשה להרעת מצבם של תושבי העיר הקיימים ואף לא תיתן מענה לתושבי העיר העתידיים.”

הדמיה של תוכנית מזרח יהוד-מגשימים. קרדיט: פרחי צפריר אדריכלים
הדמיה של תוכנית מזרח יהוד-מגשימים. קרדיט: פרחי צפריר אדריכלים

נזכיר כי ביהוד-מונוסון נעשו בשנה החולפת רק 8 התחלות בנייה, לעומת 32 בשנת 2020. בנוסף, יש בעיר מספר פרויקטים תקועים של ‘פינוי-בינוי’ כמו הפרויקט במתחם מוהליבר ופרויקט במתחם ויצמן, שם הבניינים מתחילים להתפורר.

יעלה מקליס, ראש עיריית יהוד-מונוסון ויו”ר הועדה המקומית לתכנון ובניה: “הגשנו את העתירה כנגד החלטת הותמ”ל מתוך המחויבות שלנו לשמור על איכות החיים של התושבים. בין היתר, אנו ממשיכים במאבק הנחוש על הפארק העירוני – פארק קשת – שיהיה משמעותי בגודלו ויוכל לשמש הן את תושבי העיר הוותיקה והן את תושבי השכונה החדשה. התוכנית כפי שאושרה מנוגדת באופן מוחלט לאינטרס של הרשות ותושבי העיר הקיימים ואלה העתידיים להתגורר ברובע יהוד מזרח. בנוסף, אנחנו דורשים פתרון ניקוז אמיתי שיוכיח את יעילותו במניעת הצפות, עוד לפני שיינתנו היתרי בניה.”

“יישום התוכנית יוכל להתבצע רק לאחר תיקון הכשלים הרבים, הכוללים בין היתר, הגדלת שטח התוכנית, הקטנת הצפיפות, צמצום מספר יחידות הדיור, שמירה על השטחים הציבוריים ואיכותם ומתן פתרונות תחבורה.”

“אני רואה לנגד עיני את האינטרס של העיר ותושביה ויחד עם חבריי בהנהלת העיר לא ניתן לקדם תוכנית שפוגעת בהם.”

עו”ד שחר בן עמי, ממשרד עוה”ד שרקון, בן עמי, אשר ושות’ מסר, כי “העותרות אמונות על טובת הכלל, אשר מחייבת  את תיקונה  המוחלט של התוכנית בהתאם להנחות היסוד שהוצגו לעותרות בראשית ההליך התכנוני. מן הראוי היה לקדם תוכנית אשר מוסכמת על העותרות, אשר ללא תמיכתן, לא ניתן יהיה ליישמה. אנו סמוכים ובטוחים כי עמדתנו תתקבל על ידי בית המשפט.”

אולי יעניין אותך גם: מי ישלם את המחיר- בניין המיועד לפינוי בינוי ביהוד-מונוסון מתפרקראשוני: חשד לזריקת רימון הלם לעבר בית עסק באור יהודהאיפה מענקי הקורונה שהבטיח ליברמן?

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות