עיריית יהוד-מונוסון לא הוכיחה כי שטח מוסך מיועד לצורכי ציבור. כך קבע השופט אריאל ברגנר מבית משפט השלום בפתח תקווה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
העירייה הגישה תביעה שבה היא דורשת את פינויו של מוסך בעיר, היושב על שטח שבבעלותה ואותו היא משכירה לבעלי העסק משנת 1981. בנימוקיה לסיבות הפינוי, ציינה העירייה בפני בית המשפט בין היתר כי “לאור תנופת הפיתוח בעיר והצורך במבני ציבור, היא זקוקה לשטח על מנת שתוכל להעניק שירותים ציבוריים ראויים.”
בנוסף טוענת העירייה בכתב התביעה כי “בבדיקה שנערכה נתגלו מבנים שנבנו בשטח ללא היתר בניה ו/או בחריגה מהיתר וגם מנימוק זה על פי סע’ 131(2) לחוק, נדרש פינוי הנתבעים.”
הנתבעים טענו בתגובה, כי “לגבי עילת הפינוי של צורך ציבורי חיוני, התובעת לא הציגה דבר למעט מכתב סתמי של הועדה המקומית לפיו יש מחסור בשטחי ציבור, זאת ללא התייחסות לשטח נשוא במושכר, ללא הצגת בקשה אחת להיתר בניה”. בית המשפט קיבל טענה זאת.
לגבי ההאשמה של בניה ללא היתר ציינו הנתבעים בין היתר, כי: “בשנת 1981 ניתן היתר בניה לבנית גדר וסככה והנתבעים בנו על פי ההיתר. התובעת יודעת על כל המבנים במושכר לפחות משנת 2008 והיא גובה מיסים בגינם.”
בהכרעתו ציין השופט ברגנר כי העירייה הראתה 3 תכניות להתחדשות עירונית ביהוד-מונוסון:
- תכנית ״ליבת העיר״ – תוך ציון כי המושכר ממוקם בסמוך אליה.
- תכנית ״מתחם השלושה״ – תוך ציון שהמושכר ממוקם בסמוך אליה.
- ״תמ”ל 1072״, שמטרתה יצירת מסגרת תכנונית שתאפשר פיתוח עירוני.
יחד עם זאת קבע בית המשפט בין היתר, כי “…למרבה הפלא, התכניות עצמן לא צורפו לראיות התובעת ולא הובהר כיצד הדבר מתייחס למושכר בעוד התביעה אומרת מפורשות כי המושכר ממוקם בסמוך ולא כי התכניות מתייחסות למושכר או מתייחסות לקרקע אשר המושכר כלול בה”, דברי השופט ברגנר.
לפיכך קבע השופט ברגנר כי עיריית יהוד-מונוסון לא הצליחה להוכיח כי המבנה דרוש לה לצורך ציבורי חיוני ודחה את התביעה:
“על התובעת היה להוכיח כי המושכר דרוש לה לצורך ציבורי חיוני. אין די באמירת הדברים בעלמא אלא היה על התובעת להציג תכנית מפורשת הכוללת את המושכר בתוכה כדי להצביע על הצורך הציבורי החיוני. דבר זה לא נעשה וכל שהתובעת הציגה היא עדות שלא ידעה להצביע על תכנית כזו ואשר העידה כי התכניות הקיימות אינן כוללות את המושכר המצוי לכל היותר בסמוך.”
בנוסף חויבה עיריית יהוד-מונוסון בהוצאות משפט ושכר טרחת עורכי דין בסך 15,000 שקלים.
מעיריית יהוד-מונוסון נמסר בתגובה: “עיריית יהוד-מונוסון מצויה בתהליך רחב היקף של בינוי ציבורי והיערכות לקראת קליטת תושבים חדשים בעיר.
קיים צורך ציבורי להשיב שטחים ציבוריים שמוחזקים בידי גורמים פרטיים לידי הרשות, בכדי שניתן יהיה להמשיך ולהתקדם בתוכניות הנוכחיות והעתידיות.
במגרש מושא פסק הדין החלה העירייה, כבר לפני מספר חודשים, בתכנון ספציפי של מבנים לתנועות נוער ומבנים ציבוריים נוספים, אשר ישרתו את כלל תושבי העיר ואת תושבי השכונות הסמוכות ההולכות ונבנות בהתאם לתוכניות שהוצגו לבית המשפט.
אשר לפסק הדין – המחלקה המשפטית בוחנת את כלל אפשרויותיה המשפטיות, לרבות הגשת ערעור או הגשת תביעה חדשה, נוכח ההתקדמות בתוכניות הבינוי על הקרקע. במקביל לניסיון להגיע להסכמות עם המחזיקים בקרקע מאז שנת 1981.”
אולי יעניין אותך גם:
בת שנתיים מיהוד נמצאה משוטטת במרחק מאות מטרים מהמעון
הורוסקופ שבועי: תחזית לילידי כל המזלות 10.7.22-16.7.22
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]