לאחר מאבק משפטי שנמשך יותר מעשור, קבע בית המשפט המחוזי מרכז-לוד כי עיריית יהוד-מונוסון תשלם קרוב ל-2 מיליון שקלים פיצויים לחברת לנדקו בע”מ.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
תחילת הסיפור בנובמבר שנת 2000, אז נחתם הסכם בין עיריית יהוד-מונוסון לחברת לנדקו, שבשמה הקודם נקראה לור”ם (החברה לפיתוח אזור לוד ורמלה). ההסכם היה בעצם חוזה לפיתוח מקרקעין בגודל של 63 דונם, הידועים כמתחם השלושה בעיר.
בהתאם להסכם הפיתוח התחייבה לנדקו לתכנן ולבצע עבור העירייה, על חשבונה, עבודות תשתית במקרקעין.
בתמורה לכך הוסכם כי העירייה תפטור את לנדקו מתשלום היטלי פיתוח וכי לנדקו תהיה זכאית לקבל מן היזמים במקרקעין את דמי הפיתוח.
אלא שהזמן חלף והעבודות טרם החלו, ובינתיים התגלו בין הצדדים מחלוקות, אשר הובילו לדיוניים משפטיים רבים. בסופו של דבר, בשנת 2011, קבע בית המשפט כי ההסכם בין הצדים הנו הסכם בטל.
מאז ביטול החוזה החל דיון משפטי לגבי תוצאותיו של ביטול ההסכם, בתביעה שהגישה חברת לנדקו כנגד העירייה.
עיקר טענותיה של לנדקו היו כי בשנת 2010, כשנה לפני ביטול החוזה, היא קיבלה צו התחלת עבודה, ולטענתם יצרה העירייה מצג לפיו היא מעוניינת בקידום הפרויקט.
בד בבד, כך טוענת לנדקו, הציבו העירייה והחברה הכלכלית חומות של בירוקרטיה נוקשה וחוסר יעילות במטרה “לתקוע מקלות” בגלגליה של לנדקו ו”לטרפד” את הפרויקט.
מנגד טענו בעיריית יהוד-מונוסון כי בין לנדקו לבין רשות מקרקעי ישראל (רמ”י), הייתה קיימת מערכת חוזית ארוכת שנים אשר נוגעת להקצאת זכויות ללא מכרז ללנדקו במתחם השלושה.
באופן זה, טענו בעירייה, ללנדקו לא היה אינטרס לבצע השקעה כלשהי במתחם עד אשר יוסדרו זכויותיה מול רמ”י.
עוד טענו בעירייה כי לנדקו לא יכלה למלא את התחייבויותיה לפי הסכם הפיתוח מאחר שהיא הייתה על סף חדלות פירעון בשנים 2011-2004, באופן שלא הייתה לה מסוגלות כלכלית לביצוע השקעות בפרויקט המדובר.
לאחר שהוצגו בפניו עדויות, החליט השופט אורן שוורץ כי “העירייה נהגה בחוסר תום לב. מחד היא פעלה להביא לביטולו של הסכם הפיתוח, ומאידך יצרה מצגים כאילו יש לפעול לקידום התחלת עבודות התכנון”.
השופט שוורץ נימק את החלטתו על בסיס עדות מפתח של מי שהיה דאז יועץ חיצוני לעירייה, ועל פי עדותו המליץ לעיריית יהוד-מונוסון כי “צריך למצוא דרך להיפטר מהחוזה כי העסק לא טוב”.
בסופו של דיון פסק השופט שוורץ כי על עיריית יהוד-מונוסון לפצות את חברת לנדקו בסכום של 1,920,032 ₪, בין היתר על עלויות שכר של עובדים ושל חברות חיצוניות שונות.
בנוסף פסק השופט שוורץ כי על העירייה לשאת גם בהוצאות משפט ושכר טרחה לעורכי הדין מטעם לנדקו בסך של כ-350,000 שקלים נוספים.
מראש העיר יהוד-מונוסון, אמנון סעד, נמסר: ״אני שמח שנושא זה מאחורינו. אנו רתומים לפיתוח של העיר באופן מואץ״.
ברמ”י בחרו שלא להתייחס לאמור בכתבה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@ononews.co.il