יום שלישי , יוני 2 2026
דף הבית / עמוד הבית ראשי / יהוד-מונוסון: אושר תקציב בסך של 1 מיליון ₪ לסבסוד קייטנות הקיץ

יהוד-מונוסון: אושר תקציב בסך של 1 מיליון ₪ לסבסוד קייטנות הקיץ

מועצת העיר יהוד-מונוסון אישרה אתמול [שני, 1.6.26] סיבסוד השתתפות ילדות וילדי העיר בקייטנות קיץ עירוניות, מחנות הקיץ של תנועות הנוער ואגודות הספורט הפעילות בעיר בסך של 1,000,000 ₪. ההחלטה התקבלה פה אחד

ילדים בקייטנה. צילום אילוסטרציה: Canva
ילדים בקייטנה. צילום אילוסטרציה: Canva

כחלק ממדיניות הנהלת העיר להרחבת הפעילות במסגרות החינוך המשלים ומתוך רצון לעודד השתתפות בקייטנות קיץ עירוניות, פעילויות ספורט, מחנות הקיץ של תנועות הנוער ולאפשר לתושבי העיר שהינם הורים לילדים קטנים להמשיך בשגרת עבודתם גם בחופש הגדול, ביקשה עיריית יהוד מונוסון להוזיל את עלויות הפעילויות באמצעות סבסוד חלק מהעלות, כפי שנעשה גם בשנה שעברה. סך הסבסוד שיינתן הינו בסך של 1 מיליון ₪.

בהתאם למתווה הסבסוד שאושר על-ידי מועצת העיר:

כל ילד/ה יזכה לסבסוד בעבור השתתפות בפעילות עירונית אחת (מתנ"ס/מנהלת מונוסון/עמותת הספורט/תנועות הנוער) במהלך הקיץ.

סבסוד זה לא יינתן לילדים המשתתפים בגנים/בי"ס של הקיץ במסלול בוקר, המסובסד כבר על-ידי משרד החינוך.

הסבסוד יינתן עבור רישום והשתתפות לכל ילד/ה בסך של 300 ₪, לפעילות אחת בלבד מהאמור לעיל. הזכאות לסבסוד הינה לכל ילד פעם אחת בלבד.

הסבסוד יועבר לגופים המנהלים את הפעילות לאחר הגשת דו"חות לעירייה, בהתאם למתווה הדיווח שייקבע.

הורים שביצעו הרשמה לפי התעריף הקודם, קיזוז ההפרש יבוצע עבורו באופן אוטומטי, כך שאין צורך לפנות למתנ"ס העירוני בנושא.

בהתאם להחלטת משרד החינוך, לאחר תקופה ממושכת של אתגרים ביטחוניים ופערים שהצטברו בקרב התלמידים, הוחלט על הרחבה משמעותית של מסגרות הקיץ. התוכניות יעניקו לילדים ולהורים מענה רחב יותר – לימודי, רגשי וחברתי וישולבו כלים ומיומנויות שיחברו את תלמידי ישראל לעולם המחר, בדגש על מדעים, טכנולוגיה ובינה מלאכותית.

הגנים ושכבות א'-ג' בבתי הספר של החופש הגדול יפעלו בין התאריכים 1-31.7.26.

אמנון סעד ראש עיריית יהוד מונוסון. צילום: עמי ארליך
אמנון סעד ראש עיריית יהוד מונוסון. צילום: עמי ארליך

אמנון סעד, ראש העיר יהוד-מונוסון: "אנחנו מודעים לנטל הכלכלי המוטל על כתפי ההורים בחודשי הקיץ. לכן, הבאתי בפני מועצת העיר את ההחלטה להקצות תקציב בסך של 1 מיליון ₪ לטובת סבסוד השתתפות ילדי העיר בקייטנות הקיץ העירוניות, מחנות קיץ של תנועות הנוער ואגודות הספורט. הסבסוד יאפשר להוזיל את המחירים ולהתחשב במשפחות בהן מספר ילדים משתתפים בקייטנות או משפחות עצמאיות שבראשן עומד הורה יחיד, והורים לילדים קטנים יוכלו להמשיך בשגרת עבודתם בחודש אוגוסט."

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מיזם "החלפת לוקים". צילום: עיריית קריית אונו

נשף סיום בלי לקרוע את הכיס: המיזם של קריית אונו שחוסך להורים מאות שקלים

תפריט נגישות