אחרי חצי שנה בלבד, הג’ודאית ענבר לניר מיהוד דורגה במקום ה-7 עד 78 ק”ג באליפות העולם בג’ודו וקיבלה כרטיס כניסה בטוח לאולימפיאדה בטוקיו 2021, שתיפתח ב-23.7. לניר השתתפה באליפות העולם שהתקיימה ביום שישי האחרון בבודפשט שבהונגריה אחרי חצי שנה אינטנסיבית שבה השתתפה בתחרויות מרובות בעולם וקטפה מדליית ארד בגרנד סלאם טשקנט (תחילת מרץ 2021) ומדליית ארד נוספת בגרנד סלאם טביליסי (סוף מרץ 2021). היא השתתפה בתחרויות בינלאומיות נוספות – בגרנד סלאם אנטליה (אפריל 2021) שם זכתה במקום השביעי ובגרנד סלאם קזאן ברוסיה (מאי 2021) שם זכתה גם כן במקום השביעי. אלה מתווספות למדליות רבות אחרות, בהן במדליית ארד באליפות אירופה עד גיל 21 שהתקיימה בנובמבר 2020 וכן מדליית זהב באליפות אירופה עד גיל 23 שהתקיימה בסמוך אליה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
“אני ממש שמחה שהצלחתי להשיג את הקריטריון האולימפי הבינלאומי”, אומרת לניר, “הצבתי לעצמי מטרה לעשות את זה בזמן מאוד מוגבל ובמספר מצומצם של תחרויות והצלחתי. זה היה כמעט בלתי אפשרי אבל ככל שההישגים הגיעו זה נתן לי יותר ביטחון וזה היה נראה יותר אפשרי. התחרות הראשונה שהיתה לי הזדמנות לעשות זאת היתה הגרנד סלאם בארץ. חצי השנה האחרונה היתה עבורי תקופה ממש מבולבלת ומלאת תהפוכות וסטרס. הרגשתי טוב באליפות העולם, שזו הפעם הראשונה שאני משתתפת בתחרות כזאת, והגעתי במטרה לעשות את הכי טוב שלי. זה היה לא קל כי היו יריבות ממש חזקות, אבל סמכתי על עצמי שאני יכולה לנצח אותן”.
הקרב הראשון של לניר ביום התחרויות למשקל עד 78 ק”ג באליפות העולם בג’ודו שהתקיים ביום שישי היה עם קליימה אנטומרצ’י הקובנית, שמדורגת במקום ה-9 בעולם. לניר, שדורגה בתחרות במקום ה-31 בעולם, מנצחת אותה ועולה לשמינית הגמר לקרב מול ברנדט גרף מאוסטריה, מקום 16 בעולם. לניר כבר ניצחה אותה בעבר, במרץ האחרון בגרנד סלאם טביליסי שבגיאורגיה, תוך 9 שניות בלבד וזכתה בעקבות זה במדליית ארד. הפעם היא עושה זאת תוך 18 שניות בלבד. ברבע הגמר לניר פוגשת את גוסה סטיינהויס ההולנדית, מקום 6 בעולם, ומפסידה. משם היא עוברת לבית הניחומים ונלחמת על מדליית הארד. היא עולה לקרב מול אנסטסיה טורצ’ין האוקראינית, שמדורגת במקום ה-30 בעולם, ומפסידה, אך היא מרוויחה כרטיס כניסה לאולימפיאדה.
איך הרגשת כשהבנת שתשתתפי באולימפיאדה?
“היתה לי מין תחושת הקלה אחרי שניצחתי את המתחרה הקובנית”, מספרת לניר על אליפות העולם בבודפשט, “ידעתי שאם אני מנצחת אותה אז אני אשתתף באולימפיאדה, אבל אי אפשר לשחרר את הרגשות באמצע תחרות כי היו לי עוד קרבות לפניי, “המאמן שלי שני הרשקו דאג שאני אשאר במתח של התחרות ואני אתעלם ממה שעשיתי ואני אנסה להגיע הכי רחוק שאני יכולה בתחרות הזאת. רגע אחרי שהתחרות נגמרה הבנתי מה קרה והרשתי לעצמי להרגיש את זה.
היא מוסיפה: “אני ממש מרוצה כי זאת היתה משימה בלתי אפשרית ופתאום הצלחתי לעשות את זה. זה היה מאוד מחזק. הספורטאים האחרים נלחמים ארבע שנים להגיע לראש הטבלה ולהיכנס לקריטריון, שנסגר ביוני 2021, ולי היתה רק חצי שנה לעשות את זה, אחרי שהיו תחרויות ב-2019 וב-2020 שלא ממש הצלחתי בהן ואמרו לי שאני צריכה לצבור עוד ניסיון ולהתחרות בתחרויות לגיל שלי ולא לבוגרים ושאני אתכונן להתחרות בפריז 2024. התחריתי כל שבועיים בערך בתחרות ובאליפות אירופה עד גיל 23 ב-2020 הצלחתי להוכיח את עצמי, זכיתי בזהב והוכתרתי אלופת אירופה. עבדתי מאוד קשה בחצי השנה האחרונה והצלחתי. ניצלתי את תקופת הקורונה לשדרג את עצמי וזה די השתלם לי. גם לפני חודש חתמתי הסכם חסות עם חברת אלטמן בריאות, שהחליטו לתמוך בי ומאפשרים לי לעבוד קשה ולהתאמן הרבה כדי שאגיע להישגים”.
איך את חוגגת את האירוע?
“בארוחת ערב צנועה עם המשפחה והחברים”.
איך את מתכוננת לאולימפיאדה?
“עכשיו תהיה תקופת הכנה בארץ, אחר כך ואנחנו נטוס למחנה אימונים ביפן ואז ניכנס לכפר האולימפי. באולימפיאדה הזאת אנחנו עושות היסטוריה ונוסעות שש ספורטאיות שיתחרו כל אחת בקטגוריה שלה בג’ודו, כששבע בנות עשו את הקריטריון אבל יש שתיים באותה קטגוריה ורק אחת יכולה להתחרות. זה הישג מטורף. עד האולימפיאדה בריו היתה רק ספורטאית אחת מתחום הג’ודו ובריו היו ארבע. עכשיו אנחנו נתחרה בפעם הראשונה בתחרות הקבוצתית ולא רק כיחידים”.
היא מסכמת: “עכשיו השאיפה היא להיות ממש טובה בקרבות בטוקיו. זה מה שחשוב כרגע“.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]