“פעל באופן יוצא דופן במסגרת מלחמת חרבות ברזל”. שי אלמוג, תושב העיר יהוד-מונוסון קיבל לאחרונה את אות ראש העיר לשנת 2024.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אלמוג (58), נשוי לענת ואב לשלושה ילדים, הנו תושב יהוד כ-33 שנים. את האות מראש העיר אמנון סעד קיבל אלמוג על תרומתו הרבה להקמת משמר העיר של יהוד-מונוסון, לאחר אותה שבת שחורה.
בראיון ל’אונו ניוז’ מספר אלמוג על הצורך בהקמת המשמר ופעילותו, ועל עבודתו הייחודית בעמותת “בנתיבי אודי”.
שלום שי וברכות על קבלת האות. ספר קצת על הקמת משמר העיר
“תודה רבה. חייב לציין קודם שמשמר העיר התחיל מיוזמה של כמה תושבים, שאני הייתי חלק מהם. אנחנו בעצם הבנו באותה שבת שחורה כי אי אפשר לסמוך שהביטחון על הבית שלנו יהיה אך ורק בידיהם של הגופים המוסמכים.
בתיאום מוחלט ומלא עם העירייה, הקמנו מטה מתנדבים שהתוצר הסופי שלו היה הקמת סיור עירוני שמטרתו היא הפגנת נוכחות בעיר וסיוע לכוחות הביטחון במענה לתלונות תושבים.
מה היה תפקידו העיקרי של המשמר בימי המלחמה הראשונים?
“בחודשיים הראשונים למלחמה, שעדיין היה ריבוי אזעקות באזור המרכז וביהוד-מונוסון בפרט, הסיור עבר במשך 24 שעות, כאשר בכל משמרת ישנם שני מתנדבים. בימים הראשונים היו הרבה פניות של תושבים, שראו דמויות חשודות.
מזכיר שכולנו היינו בטראומה ובהיסטריה בימי המלחמה הראשונים, והיינו מוצפים בעשרות פניות של תושבים שראו דמויות חשודות, וכמובן שכח משטרה לא יכול להגיע ולבדוק כל קריאה. בעזרת הקצאות מאגף הביטחון בעירייה, כמו רכבים והדרכות שעברנו, הצלחנו להגיע במהירות להרבה מאוד קריאות שכאלה ונתנו שקט לתושבים בזמן קצר מאוד”.
אנחנו תשעה חודשים בתוך המלחמה, יש עוד צורך במשמר עיר?
“זה נכון שיש היום פחות משימות ובטח שבפחות אינטנסיביות. אבל אני חושב שה-07.10 לימד את כולנו שאי אפשר להיות אף פעם שאננים. אנו בימים מאוד מתוחים, הלחימה בעזה עדיין עצימה, וגם המצב בצפון נפיץ מאוד.
אי אפשר לצפות שכוחות הביטחון ייקחו את כל הנטל עליהם. משמר העיר בא לתת כתף לכוחות הביטחון, בכפוף כמובן להוראות והנהלים של אגף הביטחון”.
האם גם הפשיעה האזרחית פחתה בעקבות הסיורים המוגברים של המשמר?
“זו לא המטרה הראשית של המשמר, אבל עצם הקמת המשמר והסיורים המוגברים מפחיתים את הרצון של הגנבים הפוטנציאליים להגיע לעיר כי הם מבינים שיש נוכחות רבה של כוחות ביטחון המסיירים בעיר”.
ספר קצת על עמותת בנתיבי אודי
“עמותת בנתיבי אודי הוקמה בשנת 1994, לזכרו של אודי אלגרבלי ז”ל, קצין קשר בצנחנים שנפל בעת שירותו הצבאי.
העמותה, שהקומה על ידי מרדכי וג’ורג’ט, הוריו של אודי, שבחרו להתמודד עם האובדן והשכול ע”י יצירת שיח ופעילויות של אחדות בין הקהילות השונות בישראל.
העמותה שמה בין היתר דגש על קירוב לבבות בין נוער דתי לחילוני, בפרויקט הנקרא “גרעיני אודי”. מדובר בעצם בהקמת מערך התנדבות משותף של בני נוער דתיים וחילוניים מתנועות הנוער השונות.
כרגע אין פעילות של גרעיני אודי ביהוד-מונוסון, אך המטרה היא בהחלט ליצור גרעין שכזה, שיביא לאיחוד וקירוב לבבות בין אוכלוסיות שונות, שהדבר המשותף להן הוא אהבת הארץ”.
אולי יעניין אותך גם:
הגרלת הדירות המוזלות של אאורה ביהוד מונוסון נפתחה גם לבנים ממשיכים
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]