חנה יודעת לספר על הבדלים משמעותיים בין גידול סוסים ולימודי רכיבה , בין הולנד ארץ מולדתה, לבין ישראל, כאן מצאה בית חדש לה ולילדיה. חנה: "בהולנד רכיבה היא תופעה רווחת, לא כמו בארץ… שם כבר מגילאי שבע שמונה מתחילים לרכב .כיום חנה מתרכזת בלימוד ותפעול החווה לרכיבה אומנותית ולדבריה קיים שוני רב בין ההתנהלות בהולנד, ובין ישראל בכל מה שקשור לסוסים וללימודי רכיבה.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
איך זה מתנהל בהולנד?
"בהולנד קונים לילד דאבל פוני, שהוא כמעט בגודל של סוס ערבי, ויש שם מועדון 'פוני קלאב', מועדון רכיבה בו הילדים יכולים לרכב שם על הסוסים שלהם. במועדון קיים מגרש לרכיבה וכל השירותים לרוכב ולסוס וגם המדריך מגיע לשם. בהולנד- הסוס חי קרוב לבית של הבעלים בחצר או בפנסיון וגם שם זה תחביב יקר, בעיקר בשל יוקר המזון. בהולנד למי שיש סוס, הוא רוכב עליו כמעט מידי יום, ולא כמו כאן לרוב בסופי השבוע. בארץ יותר ויותר אנשים מחזיקים סוסים במושב או בקיבוץ , אבל הם יוצאים איתם בעיקר לטיולים, ופחות מתמקדים בלימודי רכיבה אומנותית".
מה ההבדל בין לימודי רכיבה בהולנד לישראל?
"ההבדל בין הארצות הוא שיש פער ענק. בהולנד כל מה שיותר גבוה מ 1.48 מטר, נחשב סוס רגיל ואילו כל סוס מתחת לגובה זה הינו פוני. סוס גדול לא יכול להתחרות במקצה של פוני, וגם יש מקצים עד לגילאי 16 .בהולנד מבוגר לא יכול להתחרות מול ילדים- זה לא פייר. פה בארץ אין הפרדה בין סוסים גדולים וקטנים, ואין הפרדה בין ילדים ומבוגרים. יש הרבה ילדים בהולנד שמחזיקים עבורם פוני, והם רוכבים עליו עד גיל 16 בערך. בארץ- אין דבר כזה".
למה דווקא סוסי פוני?
"בחווה שלי אני רוצה שיהיו סוסי פוני קטנים לרכיבה עד גיל 16, ויש לזה המון יתרונות. לדוגמה: מדובר באחזקה יותר זולה ופשוטה, הם כמו כלב קטן לעומת כלב גדול, יש להם הרבה פחות מחלות מאשר לסוסים רגילים. היתרון בפונים הגדולים, מגזע ניו פורסט שהגיעו מאנגליה, ואני היחידה שיש אצלי פונים מגזע זה. בארץ הפונים הם מגזע וולש ומקומי שהאופי שונה. הניו פורסט פוני יש לו אופי מיוחד זורם אם כל דבר והוא קל יותר ברכיבה, ויותר ספורטיבי. ילדים יכולים ללמוד מהם לרכב והם יכולים להתחרות כמו עם סוס גדול.לעיתים למבוגר יש פחדים יותר גדולים מהרכיבה יותר מאשר לילדים וגם מבוגרים יכולים לרכב עליהם. יתרון נוסף- מישהו עם ניסיון יכול לאלף את הפוני בשביל הילד, כך שהילד יכול ללמוד.כל מי שרוכב בגילאים בוגרים יותר, גובהו של הסוס עלול לעיתים להרתיע ולהפחיד אותו. סוסי הפוני יותר שקטים למרות שבגודלם הם משתווים לסוסים ערביים, האופי שלהם שונה".
מה הייחודיות ב-'חווה של חנה'?
"אני היחידה בארץ שיש לי סוסי פוני ויש לי כאן בית גידול. בדקתי לעומק את האופי של הסוסים ארבע דורות לפני, כולל בדיקה של היכולות הספורטיביות שלהם, את הקפיצות והרכיבה האומנותית. יש חוות גדולות שרוצות סוסי פוני ומכרתי להן. ואני מקווה שהאנשים שמגיעים לרכב יבינו את היתרונות של רכיבה על סוסי הפוני".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]