קולה של ליטבסקי פרץ לשדה השירה הישראלית לפני יותר משני עשורים, ומאז היא מהווה קול מרכזי ומשמעותי. ליטבסקי חושפת בפני הקוראים ספקטרום עשיר של חוויות: החל ברשמים של יום-יום, התמודדות עם חוויות משפחתיות, וכלה בדיונים ארס-פואטיים, בהצבת תהיות קיומיות ובהתבוננות רוחנית בטבע.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
בעברית רהוטה ובשפה אלגנטית ופרדוקסלית, ששולחת אותנו הקוראים לעולם התנ"ך, המיתולוגיה והפילוסופיה, הספר נוגע בנימי ההוויה הקיומית. זהו ספר שלא רק מתאר לנו את העולם על כל צדדיו (תהיות קיומיות, חולי, אמהות, נפלאות הטבע), אלא גם בוחן את גבולות השפה העברית והפואטית. מה חוץ משירה בכלל ומשירתה של ליטבסקי בפרט, עשוי לתאר סיטואציה אקראית כ:
נָעָה בְּאוּלַמּוֹת הַזְּמַן הָרְחָבִים, הָרֵיקִים,
רְווּיֵי הַקַּיִץ.
בְּכָל מָקוֹם בּוֹ אַנִּיחַ מַבָּט
חֲבוּקָה הָרֵאשִׁית.
צביה ליטבסקי, ילידת ת"א, בוגרת החוגים לפילוסופיה ולספרות באוניברסיטה העברית ובעלת תואר אמן מטעם האקדמיה למוזיקה בירושלים. עסקה בהוראת ספרות בתיכון ליד האוניברסיטה עברית ובמכללת דוד ילין, וכיום -במרכז היל”ה בתל אביב. כמו כן עוסקת בביקורת ספרותית ובעריכה. במשך מספר שנים הופיעה כזמרת על בימות הקונצרטים והאופרה הישראלית. זהו ספר השירה התשיעי שלה, בנוסף לשני ספרי מסות. זכתה בפרסים מטעם משרד החינוך והתרבות ומטעם אקו”ם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]