החומרים:
1 נתח שלם כתף עגל לצלי (מספר 5)
1 בקבוק יין אדום
2 גזרים
1 סלרי שורש
2 בצלים
2 ראשי שום
1 כרישה
1 ליטר ציר בקר או מים
1 ענף רוזמרין
3 ענפי תימין
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס.
לעוד מתכונים:
סלט עגבניות חם – מעדניית גולדשטיין
חזה הודו ממולא בפירות ייבשים
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אופן הכנה:
משרים את נתח הבשר בשלמותו ביין אדום למשך 24-48 שעות במקרר.
את הגזר הסלרי והבצל שוטפים קולפים וחותכים לקוביות של 2ס”מ שוטפים היטב ופורסים לעיגולים בעובי 3 ס”מ, גם את עלי הסלרי שוטפים וחותכים למקטעים של 2-3 ס”מ, את שיני שום קולפים ומשאירים בשלמותם.
לאחר השרייה מניחים לעשר דקות את נתח הבשר במסננת או רשת לניקוז היין ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מחממים מחבת מוסיפים שמן זית וצורבים את נתח הבשר מכל צדדיו עד לגוון זהוב סמוק ומעבירים לסיר עמוק. מוסיפים למחבת, שבה צרבנו את הבשר, ירקות שורש ומאדים עד גוון זהוב ומעבירים לסיר עם נתח הבשר, מוסיפים את היין ,ציר בקר, תבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי נתח הבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעתיים וחצי.
לאחר בישול הנתח מוציאים ומקררים את נתח הבשר למשך הלילה במקרר את הרוטב ממשיכים לבשל ומוספים שומן מיותר ומצמצמים עד קבלת בערך 1/3 מכמות הנוזל מתחילת הבישול מקררים ושומרים במקרר, למחר פורסים את הכתף המבושלת לפרוסות של קצת פחות מס”מ מסדרים את בתבנית חסינת חום מוזגים מעל את הרוטב מכסים בנייר כסף ומחממים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חמישים דקות ומגישים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]