יום חמישי , יוני 4 2026
דף הבית / עמוד הבית ראשי / ממצאים פרה-היסטוריים התגלו בחפירות בקרקעות שעליהן תיבנה שכונת לב הבקעה בגני תקווה

ממצאים פרה-היסטוריים התגלו בחפירות בקרקעות שעליהן תיבנה שכונת לב הבקעה בגני תקווה

לאחר שהתגלו בה בעבר ממצאים עתיקים מלפני כ-15 אלף שנה, חפירות חדשות בגני תקווה, מטעם רשות העתיקות מגלות ממצאים פרה-היסטוריים נוספים

חפירות של רשות העתיקות בגני תקווה. צילום: אונו ניוז
חפירות של רשות העתיקות בגני תקווה. צילום: אונו ניוז

לפני כעשור בדיוק, בשנת 2016, הופתעו תושבי גני תקווה לגלות כי העיר בה הם מתגוררים הייתה למעשה תחנת נדידה היסטורית של ציידים- לקטים קדומים שנעו ממקום למקום במרחב ובין היתר החליטו לעצור באזור עליו הוקמה בעת המודרנית גני תקווה. בחפירות שנערכו אז על ידי רשות העתיקות ולקחו בהם חלק תלמידי היישוב, מצאו התלמידים יותר מ-50 ראשי חץ וכלי צור מהתקופה האפי-פליאוליתית (לפני כ- 15 אלף שנה).

גם בימים אלו מבוצעות חפירות של רשות העתיקות, והפעם בקרקעות בהן תיבנה השכונה החדשה של העיר – שכונת לב הבקעה. למעשה, תושבי הבניינים הסמוכים למקום יכולים לראות בבירור את אוהליהם השחורים של אנשי רשות העתיקות במקום ומפניית אונו ניוז לבירור העניין מסרו מדוברות רשות העתיקות כי: "מדובר בחפירה ארכיאולוגית של רשות העתיקות, מטעם העירייה. מדובר בהליך שגרתי, המערב חפירות ארכיאולוגיות במקרה של פיתוח בקרבת אתרים ארכיאולוגים והחפירה במקום מגלה ממצאים מהתקופות הפרהיסטוריות."

אגב, גני תקווה כבר עלתה על הזרקור ההיסטורי, אך הקרוב יותר, כאשר דיווחנו לפני 5 שנים כי התגלה במסגרת חפירות לפרויקט בנייה ברחוב דרך המשי, נפל פגז מלפני 100 שנה. במקרה זה, שזכה לפרסומים רבים בתקשורת, היה מדובר בנפל של פגז בריטי ממלחמת העולם הראשונה שנמצא באתר הסמוך למתחם גני ילדים. חבלנים של משטרת ישראל הוזמנו למקום ופוצצו את הנפל בפיצוץ מבוקר ורועש במיוחד.

WhatsApp Image 2021-11-15 at 16.54.55
ניידת של חבלנים בדרך המשי בגני תקווה. צילום: אונו NEWS

שכונת 'לב הבקעה', המתוכננת בצפון גני תקווה תשתרע על שטח של 270 דונם, תכלול כ-1,200 יחידות דיור לצד 250,000 מ"ר של אזורי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור. השכונה תכלול בנייה מודרנית של מבנים בגובה 8-24 קומות. פיתוח התחבורה בשכונה יכלול מסוף תחבורה ציבורית חדש, נתיבי תחבורה ציבורית (נת"צ) שיאפשרו חיבור מהיר לערים השכנות, ושבילים ירוקים שיעודדו שימוש באופניים.

להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> לחצו כאן

קרה משהו מעניין בשכונה? נתקלתם בסיפור שחייבים לספר? צרו איתנו קשר במייל [email protected] או בוואטסאפ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תחרות "וולקני טק" של המכון וולקני. צילומים: חט"ב בראשית

חקלאות היא שם המשחק: הישג מרשים לתלמידי חט"ב "בראשית" בגני תקווה

תפריט נגישות