איך בין כל השמחה והתחפושות ומשתה פורים לא הצליחו כמה מנות להטביע את חותמן ולהפוך למנות מסורתיות של חג פורים, האם הסיבה לכך שלאכול עם המסכות והאיפור זה לא עובד טוב יחד ? האמת שאין לי תשובה וטוב שכך כי סוף סוף יש חג שכל משפחה וכול בית יכולים לבשל מה שהם אוהבים ורוצים, אבל כמו שכולם יודעים מנה אחת עדיין מחברת בפורים את כל בית ישראל והיא אוזן המן.
לכתבות נוספות –
סלט עגבניות חם
חזה הודו עם פירות יבשים
נכון אני יכול לחדש במילויים נהדרים וכמובן בבצק מסעיר ומרגש עם כל מיני תוספות וצבעי שוקולד או פטל ואחרי כל ההשקעה הזו נאכל את האוזן בסיום הארוחה, אז לא, לא עוד, הפעם תהייה לכם אוזן המן בתחילת הארוחה וכזו שהאורחים לא ישכחו עד סוף הארוחה .
אז ביקור בקונדיטוריה של גולדשטיין בסביון, תמיד מצליח ועוזר אוזן המן מבצק פריך נימוח עם מילויים מרעננים מריחה קלה של ביצה קצת פרג קצח סומסום שחור או רצועות עלי בזיליקום מרודדים עם הבצק יפתיעו וייתנו לנו תחפושת חדשה למנה הכי פופולרית בחג פורים .
בצק אוזני המן מלוח
400 גרם קמח
200 גרם חמאה
1 כפית מלח
חצי מיכל (125מ”ל) שמנת מתוקה
1 כף סוכר
2 ביצים למריחה על הבצק
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אופן הכנה:
מעבירים את הקמח מלח סוכר לקערה מערבבים ערבוב קל, חותכים לקוביות קטנות את החמאה ומוסיפים לקערה מערבבים עם הידיים עד אשר הקמח סופג לתוכו את כול החמאה ואין גושי חמאה, מוסיפים את השמנת המתוקה ממשיכים לעבד את המסה עד קבלת בצק אחיד וחלק עוטפים בניילון נצמד נותנים לבצק לנוח כ-15 דקות מחוץ למקרר,לאחר מנוחה מקמחים היטב את הבצק ומרדדים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך לעובי של 3-4 מ”מ.
קורצים עיגול עם רינג או כוס ואוספים את קצוות הבצק הנותר להמשך רידוד אח”כ ומניחים בצד. טורפים היטב את 2 הביצים ומורחים שכבה דקה על קצוות כול עיגול, מניחים במרכזו של כול עיגול בצק כפית מלית ומקפלים לצורת אוזן המן הקלאסית .מעבירים למגש אפייה עם נייר פרגמנט.
מורחים שוב את אוזני אמן עם הביצה הטרופה ומוסיפים תוספות לעתור האוזניים ואופים בתנור שחומם ל180 מעלות למשך כ-15-20 דקות או עד גוון זהוב.
מלוי תרד וקשקבל:
1 ק”ג תרד טורקי או רגיל שטוף ונקי מגבעולים
1/3-1/4 כוס שמן זית
300 גרם גבינת גרווירה או קשקבל
400 גרם גבינת פטה
2 ביצים
מלח פלפל לפי טעם אישי
אופן הכנה:
מאדים את התרד עם שמן הזית עד אשר התרד מאבד מנפחו לכ-1/4
מעבירים לכלי מסננים מנוזלים היטב.
מערבבים את התרד עם הגבינות הביצים ומשלימים טעם
מילויי גבינות
1 חבילת גבינת כנען (200גרם)
1/2 גביע שמנת חמוצה
200 גרם גבינת פטה
200 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם פרמזן מגורד(לא חובה)
1 ביצה
אופן הכנה: מעבירים לקערה ומערבבים הכול יחד למרקם באופן ידני. ושומרים במקרר.
מילויי בטטה וגבינה כחולה
2 בטטות בינוניות
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
1 ביצה טרופה
3 כפות קמח
50 גרם סטילטון גורגונזולה או רוקפור(אפשר גם פטה)
שידרוגים: הוספה של שן שום קצוצה / שמיר קצוץ = להוסיף למסה
אופן הכנה:
קולפים את הבטטות פורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס”מ מעבירים למגש מרופד בנייר פרגמנט מתבלים עם שמן הזית מלח ופלפל וצולים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות עד אשר הבטטה רכה למגע. מקררים וטוחנים במעבד מזון למרקם חלק ומוסיפים את הביצה והקמח ממשיכים לערבב וכאשר המסה אחידה מפוררים פנימה את הגבינת הכחולה ושומרים במקררים
טיפים:
- ציפויים ותוספות לאוזני המן :פרג /סומסום/קצח/זירעי שומר/גרעיני חמניה וכו’
- אפשר להכין מלית בשר וצנוברים וטחינה.
- הבצק שימושי גם לתחתיות של קישים ולמאפים כמובן גם למהלך השנה.
- אפשר לתת חימום קל לפני ההגשה אפילו חובה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]