ב-1952 זיהה יוז’י קובו, שוטר וחוקר שעלה מבולגריה, צורך חשוב שעלה סביבו: חנות שתמכור בשר איכותי – ולא כשר – בישראל הצעירה. הוא הקים אטליז עם שותף, שמכר מהחנות, ויוז’י עסק במסחר. ב-1958 החליט לעבור לרמת אביב, ואחרי שמכר את החנות שם, הפך לסיטונאי בשר עבור הסטייקיות האיקוניות של תל אביב, “קליפורניה” של אייבי נתן, “נלו”, “לוקה” – ועוד אגדות בשר. עד שנות ה-70 סיפק יוז’י בשר ל-80% מהסטייקיות בתל אביב.
ב-1967 הקים יוז’י את החנות שלו ברימון, שמשמשת עד היום חנות הדגל של המותג. זה היה האטליז הראשון בארץ שמכר בשר ועוף מפורק לחלקיו. מימי קובו, אשתו של יוז’י, ניהלה את החנות, והוא המשיך לעסוק בסיטונאות. החנות משכה קהל מגוון, מהגרים שהגיעו משלל ארצות וביקשו נתחים שונים שלא נמכרו עד אז בישראל, אך הוצעו להם באותה רמה גבוהה של איכות.
בשנות ה-70 יוז’י נסע לסקוטלנד ללמוד על סוגי בשר והטיפול בהם, החיתוך והיישון, ובהמשך פתח מפעל בכפר שמריהו.
הדור הבא הצטרף למשפחה ב-1978, כששלמה רודד נישא לעליזה, בתו של יוז’י, והצטרף לעסק באהבה גדולה. בשנות ה-80 העביר יוז’י את המושכות לדור הילדים. שלמה וגיסו פתחו את הסניף החדשני בגן העיר בתל אביב, שבנוסף למעדנייה שטרם נראתה כמוה הציעה גם מסעדה בשירות עצמי. שלמה פתח מסעדה בטבריה, “יוז’י על החוף”, ורכש את המעדנייה בכפר שמריהו שהפכה לסניף משמעותי נוסף של יוז’י.
שלמה ראה שהארץ מתפתחת ואיתה הטעם הטוב של הלקוחות. הוא חיבר את “יוז’י” לתרבות הקולינרית הצומחת בישראל, תרבות שנשענת על מוצרי מעדנייה איכותיים – רטבים מהוללים, דגים כבושים וכל מה שהפודיז של המילניום הקודם לא יכלו להשיג בארץ, יין מעולה, וכמובן – בשר שאין שני לו. שלמה העשיר את מגוון מוצרי המדף שהוצעו ללקוחות יוז’י, פיתח מחלקות חדשות והתרחב לתחומים חדשים. שלמה הפך את יוז’י רימון לגן עדן אמיתי לחובבי בשר וקולינריה, אטליז ומעדנייה שאליה הגיעו לא רק מהסביבה הקרובה – אלא גם ממרחקים.
הדור השני יצר מהפכה של ממש בקולינריה הביתית הישראלית, והציע לראשונה אוכל מוכן, איכותי, שבושל במקום, עם מנות מפוארות כמו שוק טלה עם גרגרי חומוס, ספייריבס סיני, שוק אווז ושאר מנות גורמה.
כיום מנהל את יוז’י הדור השלישי, עופר רודד, בנם של עליזה ושלמה. “אנחנו משרתים את הלקוחות שסבא שלי הביא לקצביה ובנו את המדינה, את הילדים שלהם שצמחו לצד אבא שלי ואת הנכדים שלהם, שהם בערך בני גילי”, אומר עופר.
עופר הביא את תחום הקצבות לרמות חדשות של איכות ודיוק, והוא מקפיד להציע סל מוצרים עשיר שמותאם ללקוחות החנות. עופר ואשתו, דניאל, מנהלים את יוז’י רימון במקצועיות מרשימה, וסביבם התקבצו עובדים שאוהבים את העבודה שלהם, בשר טוב ואוכל מצוין. בין היתר יוצא הצוות לאירועים מיוחדים שאותם הם עורכים ללקוחות קבועים. לא ממש קייטרינג, כפי שעופר מסביר, אלא הזדמנות לפגוש את הלקוחות כשהם באמת נהנים מהמוצרים של יוז’י.
“החזון שלי?”, צוחק עופר, “לתת שירות מעולה לכל לקוח, ולא להתפשר בשום שלב על המקצוענות. זאת תורת הניהול שלי”.
טל: 03-5349674
כתובת: המעגל 58, קריית אונו
בקרו בעמוד הפייסבוק– https://www.facebook.com/meat.yoji
בקרו באתר החברה– https://yoji-rimon.co.il/
לתפריט חג לחצו כאן