דף הבית / עמוד הבית ראשי / לילה של טרור פלילי בבקעת אונו: רימוני רסס והלם הושלכו בשלוש ערים סמוכות

לילה של טרור פלילי בבקעת אונו: רימוני רסס והלם הושלכו בשלוש ערים סמוכות

בתוך שעות ספורות בלבד, החרידו פיצוצים את אור יהודה, גני תקווה וקריית אונו. המכנה המשותף: רימוני רסס והלם שהושלכו לעבר בתים ועסקים. התושבים המזועזעים והמבוהלים זועמים: "הרגשנו כמו באזור מלחמה, הפחד משתלט על הרחובות"

רימון רסס בגני תקווה
רימון רסס בגני תקווה. צילום פרטי

אירועי הלילה מעלים חשד כבד לגלי פשיעה וסכסוכים אלימים באזור בקעת אונו, אך מי ששילמו את המחיר הלילה הם התושבים שנבהלו מפיצוצים וחששו שמדובר במלחמה. בקרב הציבור התעוררה חרדה, כאשר הפחד הביטחוני המוכר מנפילת טילים התערבב כהרף עין בטרור הפלילי שפשט ברחובות.

משטרת ישראל פתחה בחקירה בעקבות שרשרת האירועים שהתרחשו בהפרש קצר זה מזה:

אור יהודה, רימון הלם בלב שכונת מגורים: הלילה החל בדיווחים על פיצוץ שהרעיד שכונת מגורים בעיר. "זה היה מבהיל ברמות, הבית ממש רעד", שחזרה בדמעות תושבת אור יהודה. "בהתחלה הייתי בטוחה שנפל טיל ולא הייתה התרעה. הלב דפק על מאתיים."

גני תקווה, רימון רסס לעבר עסק: זמן קצר לאחר מכן, נשמע פיצוץ נוסף, הפעם לעבר בית עסק בעיר. הבהלה הייתה עצומה, והרשתות החברתיות געשו בגל של שמועות ודיווחים ראשוניים. התושבים, שחששו כי מדובר במתקפת טילים, נותרו בבלבול קשה ובחוסר אונים.

"חשבתי שנפל טיל, אבל העובדה שלא הייתה התרעה קצת הרגיעה אותי. מנגד, ישר עברו לי בראש המקרים מהעבר שבהם הייתה נפילה בלי אזעקה. זה היה מבעית," סיפרה תושבת המקום. "הבת שלי קפצה בצרחות מחדר השינה וצעקה: 'אמא, המלחמה התחילה!'."

קריית אונו, הפיצוצים לא פסחו ורימון רסס הושלך לעבר בית פרטי "משהו מטורף וחריג קורה באזור שלנו", אמרה בדאגה תושבת העיר, "כל כך הרבה אירועים פליליים בלילה אחד, זה פשוט מפחיד. אם היו בני נוער ברחוב באותן שעות, זה היה נגמר באסון כבד. כבר היו בעבר מקרים שאזרחים חפים מפשע שילמו בחייהם, רק כי היו במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון."

ממשטרת ישראל נמסר: "נפתחה חקירה תוך איסוף ממצאים וראיות".

להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> לחצו כאן

קרה משהו מעניין בשכונה? נתקלתם בסיפור שחייבים לספר? צרו איתנו קשר במייל [email protected] או בוואטסאפ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

צילום: דוברות עיריית גבעת שמואל

שתי אליפויות היסטוריות לאליצור – וסל דרמטי לזכרו של איתן בן יצחק ז"ל

תפריט נגישות