יום שני , נובמבר 25 2024
דף הבית / התחדשות עירונית- פינוי בינוי בהתכווצות

התחדשות עירונית- פינוי בינוי בהתכווצות

בסדרה של מאמרים בנושא התחדשות עירונית נדון בדרכים הנכונות להניע פרויקט התחדשות עירונית ולחמוק מהמוקשים הרבים שבדרך, השבוע נדבר על צמצום התמורה לבעלי הדירות בפינוי בינוי

התחדשות עירונית דורון תמיר. צילום פרטי
התחדשות עירונית. צילום פרטי

שבוע שעבר סיפרתי לכם על התכווצות הזכויות שמקבלים בעלי נכסים מהרשויות באופן שפוגע בהם משמעותית ומתמורות של 20-60 מ”ר החלו הרשויות לאשר רק 12 מ”ר במסגרת התמ”א 38, צעד שפוגע ביכולת של היזמים לתת תמורה גבוהה יותר. השבוע אעדכן אתכם שהמגמה שהחלה בתמ”א 38 התפשטה לפרויקטים של פינוי בינוי ויש רשויות ששינו את הזכויות בפינוי בינוי אל עבר ה 12מ”ר בדיוק כמו בתמ”א38.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


גם בפינוי בינוי הרשויות מאשרות תוספת לכל דייר של 12 מ”ר בלבד, מרפסת עד 12 מ”ר, חניה אחת לכל דירה ומחסן דירתי. גם כאן רשויות רבות דורשות מהיזמים לבנות את הפרויקט בשילוב שטחים מסחריים ואו שטחים לטובת הציבור כגון גני ילדים, גינות ציבוריות. בתל אביב כמשל , כך עולה ממסמכי המדיניות, לדירה קיימת בגודל של  עד 80 מ”ר יתווספו עד 12 מ”ר, לדירה קיימת שגודלה עולה על 80 מ”ר לא יתווספו שטחי תמורה כלל. נקבע בנוסף כי במקרה של דירה קיימת ששטחה קטן מ־40 מ”ר הוועדה המקומית תהיה רשאית להגדיל את שטח התוספת מטעמים מיוחדים.

המהלך של צמצום התמורה לבעלי הדירות בפינוי בינוי החל כבר לפני שנה כשירושלים הגבילה את התוספת תמורה לבעלי הדירות ל25 מ”ר והנה עכשיו, שנה אחרי, תל אביב וכך גם נתניה ואחרות צמצמו את התמורה ל12 מ”ר בלבד. במקביל העיריות מפעילות מנגנונים שבאים להגן על בעלי הדירות והן מחייבות ביצוע סקר תושבים במתחם ומוודאים שההחתמות של הדיירים נעשו כדין לאחר שנתגלו מקרים שלא היו אלו הדיירים המבוגרים שחתמו על ההסכמים אלה עוה”ד שלהם שהחתים את ההסכמים באמצעות ייפוי הכוח שהיו בידיו או מקרה אחר בחולון, שם התקבלה בקשה למשיכת התנגדות של דיירים שנחזה כאילו הם חתמו עליה אולם מסתבר שהיה זה היזם, עו”ד במקצועו, שעשה העתק הדבק והדביק את חתימות הדיירים ממסמך אחר על הבקשה למשיכת התנגדותם של הדיירים שהתנגדו לפרויקט.

אחרי שראינו את הכיוון אני חייב לציין שיזמים רבים נותנים לדיירים תמורה של מעבר ל 12 מ”ר ואף לפעמים יותר מ 25 מטר אבל תמורות אלו ניתנו ל דיירם מהשטחים של היזמים וללא פטור ממיסים כך שהיזמים משלמים את המיסים מרוחיהם.

אסכם ואגיד כי אומרים שהמהירות מן השטן אבל במקרה של התחדשות עירונית המלצתי היא לא לחכות יותר מדי אלא להתחיל לפעל ולקדם את הפרויקטים לפני שיהיה מאוחר מדי והם יבוטלו או שהתמורה שתינתן לדיירים תהיה נמוכה יותר. בכל מקרה אין כמו בניין חדש לגור בו.

קוראים המעוניינים שהמאמרים הבאים יעסקו בנושאים המעניינים אותם בנושאים הקשורים להתחדשות עירונית או לעסקאות מקרקעין רגילות, מוזמנים לשלוח אלינו שאלות למייל ואנו נשתדל לכתוב על הנושאים שתבקשו לדעת עליהם.

כותב המאמר דורון תמיר עו”ד ונוטריון , עוסק בייצוג דיירים בפינוי בינוי ותמ”א 38.
ניתן לשלוח שאלות למייל: [email protected]

 

אולי יעניין אותך גם: המהפכה הירוקה של ישראל גל – 75% מהאנרגיה למבני ציבור מהשמשהורוסקופ שבועי: תחזית לילידי כל המזלות 21.1-27.1.2024

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

נסיעה בגשם. צילום אילוסטרציה canva

גשם, רוחות, וטמפרטורות נמוכות: הלילה צפוי שיא הקור מאז החורף שעבר

תפריט נגישות