יום שני , נובמבר 25 2024
דף הבית / התחדשות עירונית- תכירו את המפקח מטעם הדיירים

התחדשות עירונית- תכירו את המפקח מטעם הדיירים

בסדרה של מאמרים בנושא התחדשות עירונית נדון בדרכים הנכונות להניע פרויקט התחדשות עירונית ולחמוק מהמוקשים הרבים שבדרך, השבוע נדבר על המפקח מטעם הדיירים

מפקח מטעם הדיירים. צילום אילוסטרציה Canva
מפקח מטעם הדיירים. צילום אילוסטרציה Canva

במאמרים קודמים הסברתי לכם על חשיבות  עוה”ד של הדיירים שמחויב אך ורק לדיירים אבל עו”ד לבדו יספק הגנה משפטית ראויה אך עיוורת וזאת כיוון שעורך הדין, טוב ככל שיהיה, לא נמצא באתר הבניה ולא תמיד בקיא ברזי הבניה עצמה. מי אם כך ישגיח שהבנייה נעשית לפי התוכניות, בכפוף להסכם עם היזם ובאיכות הראויה לבניין מגורים כמו שלכם?


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


תכירו את “המפקח מטעם הדיירים”.

בלא מעט פרויקטים הדיירים פועלים נכון, מתארגנים, בוחרים עו”ד דיירים טוב שילווה אותם מתחילת הדרך, מאתרים בסיוע עוה”ד שלהם יזם מתאים, מנהלים משא ומתן מסחרי ומשא ומתן משפטי ארוך והנה מגיעה, לאחר תקופת ההתדיינות הארוכה, הצעתו הסופית של היזם בהסכם התחדשות עירונית עב כרס.

את הצעת היזם מתרגמים לתוכנית להגשה ולמפרט טכני אשר בסופו של הליך מוגשים לוועדה המקומית לקבלת היתר בנייה. על מנת לתת מענה לעניינים ההנדסיים ולבדוק את המפרט הטכני צריכים הדיירים בעל מקצוע שיבדוק את ההתאמה בין ההסכם המשפטי לתוכניות ולמפרט הטכני.

כשההסכם סגור והסקיצה של התוכניות מוגשת לעיון הדיירים, זה בדיוק השלב לשכור את שירותיו של מפקח בנייה מטעם הדיירים.

את המפקח מטעם הדיירים בוחרים הדיירים למרות שבפרויקטים שאני מיצג דיירים אני מעדיף שיבחרו את אחד המפקחים שאני כבר מכיר ועובד איתם וזאת כדי שיהיה לי קל להתנהל מול המפקח, אולם הכי חשוב שהמפקח יהיה בסופו של יום מטעם הדיירים ולא מטעם היזם.

גם המפקח כמו עוה”ד צריכים לחתום על הסכם התקשרות עם המפקח דיירים שם יוסדרו תנאי התקשרות ושכר הטרחה שלו. בשלב זה לדיירים כבר יש עורך דין דיירים ולכן השלב הזה הוא קל ופשוט יחסית וכמובן שעל עוה”ד להסדיר בהסכם ההתקשרות של הדיירים עם היזם ששכר הטרחה של המפקח ישולם על ידי היזם כחלק מהעסקה.

חשוב לציין שהמפקח בודק את המפרט הטכני ומייעץ לדיירים לגבי התכניות והמפרט עצמו ובסופו של יום עובר על הגרמושקה שמוגשת לוועדה המקומית על מנת לוודא שלא נעשו בה שינויים לרעת הדיירים לפני שהדיירים חותמים עליה.

המפקח הוא העיניים והאזניים של הדיירים ושל עוה”ד של הדיירים ואחראי מטעמם לוודא שהיזם עומד בלוחות הזמנים, בהתאמה להתחיבותו בהסכם וברמת ביצוע ראויה. דו”ח חודשי ודוחות שבועיים הם קריטיים להתקדמות ראויה ותקינה של הפרויקט ומספקים לדיירים ובא כוחם את המידע הרלוונטי שיחסוך תביעות ותקלות בעתיד. זיכרו, היזם לא יכול לפטר את המפקח שלכם, המפקח הוא עובד שלכם וחייב לדווח לכם בכל מקרה של קצר ו/או מריבה עם היזם.

יש יזמים שינסו להניא את הדיירים מלמנות מפקח מטעמם בתירוצים שונים בעיקר מטעמי חיסכון בשכר הטרחה של המפקח הנע בין 5,000 ל 7,000 ש”ח בחודש לבניין (תלוי כמה בניינים) או כ 150 שח לדייר לחודש בפינוי בינוי לאורך כל תקופת הבנייה ועד לקבלת אישורי אכלוס. אולם חלקם יעשה זאת כחלק מאסטרטגית הסתרה.

אל תוותרו על המפקח שלכם!

כותב המאמר דורון תמיר עו”ד ונוטריון , עוסק בייצוג דיירים בפינוי בינוי ותמ”א 38.
ניתן לשלוח שאלות למייל: [email protected]

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות