הורים לילדים בגן בגני תקווה נוקטים לאחרונה לדבריהם בשביתה, ולא שולחים את ילדיהם לגן. הסיבה: הגננת החדשה והלא מתאימה לדבריהם שנכנסה בתחילת השנה לגן, תוך שהיא זורעת פחד בילדים, לטענתם לכאורה. לדברי ההורים נכון לעכשיו 9 ילדים אינם הולכים לגן והוריהם ביקשו לעזוב אותו, והורים נוספים מתלבטים באשר לעתיד ילדיהם.
"מדובר על ילדים קטנים בגילאי טרום חובה, כלומר בני 4 עד 5. בתחילת השנה הודיעו לנו מהעירייה שיש גננת חדשה, ומאז חשכו עינינו", מספרת י', אם לילדה בגן. "הילדים מספרים שהיא צועקת עליהם, שהיא לא חמה ושהיא מדברת איתם על נושאים כמו מוות בצורה שמפחידה אותם. עשינו עליה תחקיר וגילינו שבשנה שעברה היא לימדה בגן חובה בעיר אחרת. גם שם ההורים לא היו מרוצים ממנה ולא הסכימו לשלוח את הילדים שלהם לגן, בסוף העבירו אותה אלינו. הם סיפרו שהילדים שלהם עדיין בסיוטים בלילה ממנה, שחלקם חזרו להרטיב בלילה."
ב', אם נוספת לילד בגן, טוענת: "האווירה בגן מאוד נוקשה ולא חמה. מדובר על ילדים קטנים, פעוטות. הגננת החדשה לא מחבקת את הילדים, ולא מפגינה אהבה. הילדים שלנו התחילו פתאום לבקש מאיתנו סליחה על כל מיני זוטות, והבנו שאלו הם דברים שהם לומדים מהגן. יש לנו הקלטות שהיא אומרת לילדה שטיפסה על משהו שאם היא תיפול אף אחד לא יעזור לה, גם לא אמא. דוגמא אחרת היא מפעילות על הרמב"ם. ילד אחד שאל אותה אם הוא חי או מת והיא ענתה לו לפני כל הילדים, שכולם מתים בסוף, גם הוא וגם סבא וסבתא, וזה מאוד הפחיד את כולם. אתמול הבן שלי אמר לאמא שלי שהוא לא רוצה שהיא תמות. היא פשוט לא יודעת לדבר לילדים בגיל הזה. יש אמא מעיר אחרת שעד היום הבן שלה קם מסיוטים בגלל הגננת האמורה. הילדים לא הסתגלו עד היום לגן, וחלק מהם אפילו צורחים בכניסה שהם לא רוצים ללכת לגננת."
האם קיבלתם התייחסות מהעירייה?
ההורים טוענים: "נפגשנו עם מחלקת החינוך של העיריה מספר פעמים. בהתחלה הם הביעו הלם מהסיפור ושלחו תצפית לגן. אחרי כמה בדיקות הם הבינו שאי אפשר להזיז אותה ממקומה ולכן הציעו לנו טיפול רגשי לכל ילד שצריך או להעביר את הילדים לגנים אחרים אבל המשמעות היא להוציא את הילדים מהמרקם החברתי שלהם כי הם כבר שנה שנייה יחד, ואת זה אנחנו פחות רוצים, בטח במצב הרגשי שבו הם נמצאים."
אז איפה זה עומד היום?
"יש כיום לפחות 9 ילדים שלא הולכים לגן. אנחנו מתכוונים לא לוותר ולפנות עם זה למשרד החינוך."
מעיריית גני תקווה נמסר: "הפניות מהגן האמור טופלו על ידי אגף החינוך ומשרד החינוך בשיתוף פעולה. מתוך 29 הילדים בגן, 5 ילדים ביקשו לעזוב את הגן, והטיפול בפניות נעשה ברצינות רבה ובקשב לכל הפניות.האגף ומשרד החינוך נמצא בקשר עם ההורים ומציע ליווי לילדים כדי לסייע בהסתגלותם בגן החדש.אנו ממשיכים לפקח על תהליכי החינוך והטיפול בגן, במטרה להבטיח את רווחתם של הילדות והילדים."
מארגון הגננות הארצי נמסר. "ארגון הגננות הארצי מוחה על הפנייה לתקשורת ועל הניסיון לערער את מעמדה של הגננת במקום לפנות לגורמי הפיקוח של משרד החינוך. גם כאשר יש להורים תחושה שהגננת זקוקה לדיוק מקצועי, הדרך הנכונה היא שיח פתוח וכנה תוך שיתוף פעולה עם הגננת, ובמידת הצורך – פנייה לפיקוח שתפקידו ללוות, להדריך ולסייע בגיבוש שפה חינוכית מותאמת לגיל הילדים. הוצאת עניינים פנימיים לתקשורת לא רק שאינה מועילה לילדים, אלא פוגעת בשמה של הגננת ובביטחונה המקצועי. התנהלות כזו, לצד חוסר הגיבוי לצוותים החינוכיים, מעמיקה עוד יותר את המחסור החמור בגננות בכל רחבי הארץ. אנחנו קוראים לשיח מכבד, מקצועי ואחראי ולמתן הזדמנות אמיתית להדרכה ולשיפור, לטובת הילדים והמערכת כולה."
*התייחסויות ההורים הנן התייחסויות לטענתם לכאורה. אין המערכת מביעה כל עמדה בנושא, והדברים הובאו כפי שהם מפי ההורים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
אונו News 



הכי קל לעשות שיימינג לגננת. אין עובדי הוראה וגננות בגלל הורים קשים.
גם אם באמת יש בעיה צריך לטפל בה בכבוד בלי פירסום לבחוץ
חולת נפש אני גם עובדת במעון של פעוטות ואני לא אומרת מילים כאלה בחיים אני ידבר ככה. אני אוהבת להצחיק ילדים ואם אחד מילדים לוקח חייה בובה ומנסה להפחיד אותי אז אני עושה את עצמי מפחד מיזה והוא צוחק מסבירה להם צורה יפה ונעימה ולא מנסה להפחיד אותם
שולחים ״נסיכים״- שמותר להם הכל והגננת לא מתאימה?…. יאללה, שתלך הגננת לסקטור הפרטי וה״נסיכים״ ישארו עם חב״ד ביד או ישלמו הון לגן פרטי. הורים ישראלים- ברברים.
העיקר להשריץ ילדים בלי חשבון ןאחר כך לבכות שאין מספיק גננות, מורות, כסף, חינוך, רווחה. עם מטןמטמם
היא בטח דתייה וזה מה שמעקצץ להורים
לא הבנתי את ההצדקה של הגננת פה בתגובות.. אנשים הזיה.
ברור שזו לא צורה לדבר לילדים! אפילו אני שאין לי חיבה יתרה לילדים יודעת שצריך לדבר איתם אחרת, מה זה השטויות האלה?!
וזה שזה לא ספציפית הגן הזה אלא קרה בעוד מקום אמור להדליק כמה נורות אדומות, מספיק כמה שנים שהיא תעבוד בגנים ותתחיל טיפה להישחק זה יעבור לדברים יותר חמורים, אין לה אמפתיה/רגישות.
לא לקנות את הטענות/הסברים של העירייה וארגון הגננות הארצי. אני מבינה שיש מצוקת גננות וסייעות אבל זה לא המקום להתפשר בו עם כל הכבוד.