יום שני , אוקטובר 27 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / אש עליו: היכרות עם "כוכב הבשר" המקומי שכובש את העולם

אש עליו: היכרות עם "כוכב הבשר" המקומי שכובש את העולם

עם למעלה מ-600 אלף עוקבים באינסטגרם הפך ראובן מייסלוס, שכונת נווה סביון והייטקיסט בכיר לשעבר, לאוטוריטה על טהרת ענף הבשר. בין שלל עיסוקיו: בלוגר ויוצר תוכן, מייצר תערובות תבלינים, מוביל טיולים קולינריים לחו״ל ושובר את הרשת עם סרטונים ויראליים ומעוררי תיאבון

ראובן מייסלוס. צילום פרטי
ראובן מייסלוס. צילום פרטי

נפתח בהתנצלות. צמחוניים או טבעונים יקרים, הכתבה הבאה לא בדיוק מיועדת לכם, בלשון המעטה. הכירו את ראובן מייסלוס, תושב שכונת נווה סביון באור יהודה, שסיפורו מהווה דוגמה מעוררת השראה להסבת מקצוע בגיל מבוגר, כזו שמצליחה לחרוג מן הנורמות המקובלות ולפרוץ את תקרת הזכוכית.

ראובן, יליד ארגנטינה (עלה ארצה בגיל שנתיים), התחנך וספג את רזי המטבח המקומי המשופע בבשרים. הוא גדל בבאר-שבע, תחילה במרכז קליטה לשם הועברה משפחתו בשנותיה הראשונות בארץ. הוא בוגר תואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה באוניברסיטת בן-גוריון, ומחזיק ברזומה מרשים של למעלה מ-20 שנות ניסיון בהיי-טק, לרבות בתפקידים בכירים כדירקטור בחברת 'אינטל', ואף כיזם עם סטארט-אפ שפיתח בעבר בתחום הפרסום במובייל.

חרף ההצלחה המקצועית והמוניטין החיובי שצבר, מצא את עצמו ראובן לפני כעשור, כמו רבים אחרים, ניצב בפני צומת דרכים, כזו שאילצה אותו 'לחשב מסלול מחדש'. זה קרה לאחר קיצוצים נרחבים בחברה בה עבד, כולל סגירת הפרויקט עליו הופקד. "כעובד בכיר בתעשייה, מצאתי את עצמי בסיטואציה שלא הכרתי קודם לכן. כמות המשרות האופציונליות בחוץ הייתה מאוד מצומצמת, בהשוואה לכמות מועמדים גדולה במיוחד", הוא מספר במבט לאחור. "במשך יותר משנה סוג של חיפשתי את עצמי. תוך כדי התקופה הזו, נוצר לי לא מעט זמן פנוי. חיפשתית תעסוקה, ולאט לאט מצאתי את עצמי נשאב לאהבה נוספת שלי – למטבח. זה התחיל בעיקר בסופי שבוע. הייתי מכין תבשילי בשר למיניהם, ואשתי נטע, שהיא גם צלמת במקצועה, הייתה מתעדת אותי. אני זוכר את עצמי אומר לה חצי בצחוק – 'את תראי שאשבור את האינסטגרם'. היא גיחכה".

חודשים בודדים חלפו וב-2017 ראובן מצא את עצמו מתחזק חשבון אינסטגרם משגשג, בו הוא מעלה סרטונים עם מתכוני בשר ותבשילים מגוונים. רק לשם המחשה, נכון להיום הוא מתחזק בחשבון האינסטגרם שלו למעלה מ-600 אלף עוקבים (!) – והיד עוד נטויה".

ראובן מייסלוס. צילום פרטי
ראובן מייסלוס. צילום פרטי

ספר לנו איך הפכת לאוטוריטה בתחום הבשר?

"זה התחיל בקטן, ולאט לאט תפס תאוצה. בהתחלה הייתי מעלה בישולים ביתיים לאסאדו, סטייקים או המבורגרים. אני מגדיר את עצמי כאדם שיודע ללמוד. החלטתי להתעמק בנושא, ללמוד מהיוטיוב ומסרטונים, ולהדביק את הפער. בצורה הזו התמקצעתי בתחום. מזל בטוח היה לי, אבל אני חושב שהעוקבים זיהו מהר מאוד את האותנטיות שלי בסרטונים. זה מה שלדעתי גרם להם להתחבר אליי. בהמשך, הדברים התפתחו מאוד מהר. מצאתי את עצמי הופך לאדם מוכר. אם זה בארץ או אפילו בחו"ל, כאשר אנשים מבקשים להצטלם איתי, שמסעדות מבקשות שאטעם מהאוכל שלהם, ומותגים בינלאומיים מבקשים שאעשה להם סרטונים. זה השלב שהבנתי שאהפוך את התחביב הזה לעסק של ממש".

מה אתה עושה כיום?

"הפעילות שלי מתפרשת על הרבה תחומים. אני משמש כיועץ קולינרי ומלווה מסעדות בתהליך יצירת התפריטים והמתכונים, יועץ לסטארט-אפים בתחום הפודטק, עושה פופ-אפים מדי פעם, משתף פעולה כפרזנטור עם גופים עסקיים ורשתות שיווק, מוביל סדנאות קרניבורים ביער, ומוציא טיולים קולינריים לחו״ל. בשנה האחרונה הוצאתי סדרת תערובות תבלינים ייחודית למנגל, למעשנה ולמטבח ״קרייזי גאוצ׳ו״ שמשווק במאות קצביות ומעדניות ואונליין. בעבר יצרתי והובלתי תכנית ריאליטי ראשונה מסוגה בישראל, ריאליתי מנגלים שנקראה 'גריל סטאר'. היא שודרה בערוץ 12 ובערוץ האוכל בדיוק לפני המלחמה, ומי יודע אולי תחזור בעתיד. אני עוסק הרבה ביצירת תוכן, עובד עם מותגים מובילים מהארץ והעולם, הכל כמובן על טהרת הבשר והבישולים".

אפשר להגדיר אותך כסוג של שגריר קולינרי לישראל?

"באיזשהו מקום כן. אני לא מסתיר את העובדה שאני יהודי וישראלי בשום מקום. לא פעם שילמתי על כך מחיר אישי, כולל עשרות אלפי עוקבים שהפסדתי במלחמה. אני חוטף על בסיס יומי נאצות מרחבי העולם ברשתות מכל מיני אנטישמים למיניהם, אבל האמת שזה עובר לידי. אני גאה בישראליות ובזהות שלי – לאורך תקופת המלחמה הלכתי לתמוך בחיילים ולבשל להם. זה המעט שיכולתי לעשות עבורם".

איפה נראה אותך בעוד 5 שנים מהיום?

"השאיפה היא שיהיה לי יותר מגע עם הקהלים שלי בארץ ובעולם, אם זה דרך המוצרים הקולינריים שלי, פופ אפים, או לפתוח מקום משלי שינגיש אותי לקהלים נוספים".

אולי יעניין אותך גםאטליז הכפר אור יהודה– מסורת של טעם, יהוד מונוסון: שוק הדירות הקטנות בחודשים אוגוסט -ספטמבר 2025

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

שלטי מורשת חדשים בגבעת שמואל. צילום: דוברות עיריית גבעת שמואל

מקולנוע אורן ועד מגדל המים: גבעת שמואל מנציחה את ההיסטוריה המקומית

תפריט נגישות